<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2023

Zelensky volop achter Tel Aviv: Israël mag buiten de wet treden

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky mag Israël koste wat het kost zichzelf verdedigen en hierbij buiten de wet opereren. 

“Als we het hebben over wetten en regels: waar militanten zijn, gelden geen regels. Alles valt dan buiten de wetten”, stelde Zelensky zondag tijdens een interview met NBC News, als reactie op de vraag of hij denkt dat Israël het internationale recht respecteert.

Hij kan er ook niet tegen dat de wereld naar de situatie in Gaza kijkt alsof het iets nieuws is, maar dat helemaal niet geval is. “Het is een vuur dat brandt tussen Israël en Palestina. Sommigen gooien nog steeds olie op dat vuur. Ik ben er zeker van dat Rusland en Iran Hamas steunen. Die zijn de schuldigen”, stelde de president van het land dat zelf ook in oorlog is.

Hij vertelde verder dat iedereen “zijn eigen leugens probeert te verspreiden en tegen de vijand te vechten” door al hun inspanningen te gebruiken om de oorlog te beëindigen en aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.

“Men moet druk uitoefenen op Rusland en Iran en toegeven dat deze landen achter deze aanpak staan. Ik zou daar ook Noord-Korea aan willen toevoegen. Men heeft gezien hoeveel Noord-Koreaanse munitie er in Gaza is gevonden. Dat is een feit.”

De Oekraïense president vervolgde zijn verhaal door te benadrukken dat een land ‘het volste recht’ heeft om mensen en de staat te verdedigen als het wordt aangevallen door ‘terroristen’.

“Maar we moeten begrijpen dat als we humanitaire corridors kunnen openen, krijgsgevangenen kunnen weghalen en mensen kunnen helpen die daar niet bij betrokken zijn, de hele wereld dit moet doen en de hele wereld alles moet doen wat ze kan om deze oorlog te stoppen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-11-2023

Nov 06, 2023
Loading posts...