<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 13, 2019

Zo gaat Turkije Israël aanpakken

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is enorm woedend op de premier van Israël Benjamin Netanyahu na de Israëlische aanval deze week op moslims en religieuze leiders op het Al-Aqsa-complex. Ook noemde Netanyahu de Turkse president een “dictator” en betichte hem van het opsluiten van “journalisten en rechters”.

Volgens Erdoğan is de Israëlische premier “een tiran die Palestijnse kinderen afslacht”, reageerde hij in een toespraak tijdens een massaal bijgewoonde openingsceremonie in Ankara.

“Netanyahu, gedraag je en wel nu. Je bent een wreed persoon en wel één die 7-jarige Palestijnse kinderen vermoordt”, zei Erdoğan tegen de Israëlische premier. “Zij [Israël] durfden moslims te schofferen door de Al-Aqsa-moskee met hun legerlaarzen te betreden en te vervuilen. En alsof dat niet genoeg is wordt die dief [Netanyahu] in zijn eigen land veroordeeld [voor corruptie].”

“Hij en zijn vrouw staan terecht voor corruptie en machtsmisbruik. En dan roept hij dat Turkije hen de les niet moet lezen omdat er journalisten in Turkse gevangenissen zouden zitten”, sprak de Turkse president.

“Jij gooit zelf Palestijnse vrouwen in de cel. Jij bent die gruwelijke die duizenden Palestijnen van jong tot oud achter slot en grendel zet. Jij schoffeert niet alleen moslims, maar ook de christenen. Stop met die provocatie. Wij hebben nooit de Joden in Turkije onderdrukt. Wij zijn nooit synagogen binnengevallen en hebben nooit gedaan wat jullie doen. Wij zullen niet in deze val trappen.”

Over concrete stappen zei Erdoğan dat Turkije Israël via internationale rechtsmiddelen een lesje zal leren door het land verantwoording af te laten leggen.

Maskers

“De apartheidsstaat die hij leidt, bezet Palestijnse grondgebieden, vermoordt vrouwen en kinderen en neemt Palestijnen in hun eigen land gevangen”, schreef de presidentiële woordvoerder van Turkije İbrahim Kalın als reactie op Twitter. “Netanyahu valt Erdoğan aan omdat hij zaken blootstelt. Leugens en druk zullen je misdaden niet verbergen [Netanyahu]”, aldus Kalın.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-03-2019

Mar 13, 2019
Loading posts...