<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2017

Zo heet de nieuwe zoekmachine van Turkije

Het Turkse telecombedrijf en gigant Turkcell heeft woensdag de naam van de nieuwe internetzoekmachine van Turkije onthuld. Die gaat ‘Yaani’ heten.

Dat liet algemeen directeur Kaan Terzioğlu weten tijdens een promotiebijeenkomst in Istanbul.

“Tegenwoordig is data de belangrijkste kracht. Als we in dit nieuwe tijdperk het voor het zeggen willen hebben, moeten we onze digitale gegevens binnen ons eigen land houden en dit omzetten in innovatieve diensten”, begon Terzioğlu zijn toespraak.

“De services die Turkcell heeft ontwikkeld worden niet alleen in Turkije gebruikt, maar ook door miljoenen mensen in de wereld. We stappen met Yaani in de markt van zoekmachines”, zei de Turkse directeur.

Terzioğlu gaf ook aan dat de Turkse zoekmachine niet alleen van Turkcell is, maar ook die van Turkije wordt. De naam is makkelijk te onthouden en wordt grootschalig gebruikt in Turkije (Yani). Ook is het een woord dat in het Midden-Oosten en Rusland wordt gebruikt. Hoe meer er gezocht wordt, des te beter de resultaten, voegde Terzioğlu eraan toe. Hij zei ook dat Turkcell recent het grootste datacentrum van het land in de Turkse stad Gebze heeft gebouwd.

Yaani zal ook via applicaties beschikbaar worden voor mobile apparaten en zal geïntegreerd worden in diverse entertainmentdiensten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 25-10-2017

Oct 25, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...