<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2015

Zo helpen burgers in het Turkse Diyarbakir veiligheidsdiensten

In de Turkse stad Sur, in de provincie Diyarbakir, zijn operaties aan de gang om terroristen van de PKK die zich in de stad bevinden op te pakken.

Burgers melden blij te zijn met de operaties vanuit de lucht en door de straten van Sur die worden uitgevoerd door het Turkse leger en speciale eenheden terrorismebestrijding. “Er is een schoonmaak aan de gang. De terroristen hebben keer op keer bewezen dat onze levens niets waard zijn voor hun. We zijn zeer ongerust dat de terroristen zich in onze straten schuilhouden. Na de parlementsverkiezingen van 1 november zijn ze weer begonnen met het graven van valkuilen en opzetten van barricades. Als we zeggen dat ze daarmee op moeten houden omdat ze ons duperen en wij er niet meer tegen kunnen zeggen de gewapende terroristen zomaar dat we president Erdoğan steunen en daarom ze door zullen gaan”, aldus de burgers van Sur.

web13qeadxz

De Turkse eenheden hebben hun handen vol aan het dichtmaken van valkuilen en tunnels en het weghalen van barricades.

web3reqfdax

De Turkse veiligheidsdiensten melden veel steun te ontvangen van de burgers. Zo wordt er door de bewoners Turkse thee geschonken en water uitgedeeld aan militairen. De Turkse politie deelt op zijn beurt weer Turkse simit aan de burgers en vruchtensappen en chocolade aan de kinderen.

web32qewds

web3r2efdscx webr3fecdx

web3r2qfedaxz

webr31eqdx

web3r1weqsdax web32eqdsx

webr32ewds

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DIYARBAKIR

Nov 07, 2015
Loading posts...