<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 16, 2019

Zo herdacht heel Turkije 15 juli, president reageert zeer opmerkelijk

In heel Turkije zijn maandag 15 juli grootschalige bijeenkomsten en herdenkingsevenementen gehouden. Meer dan een miljoen Turken herdachten in 81 steden de heldendaden van slachtoffers die het tij hebben doen keren tijdens de poging tot staatsgreep. De Turkse burgers hielden maandag ook de zogeheten democratiewacht.

Opvallend was de toespraak van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Hij sprak voor een megamenigte Turken op de oude luchthaven Istanbul Atatürk. “Zij die hun zielen aan de duivel hebben verkocht, zullen Turkije nooit kunnen veroveren”, zei Erdoğan verwijzend naar de putschisten en de omstreden groepen die hen steunen.

De echte eigenaren van Turkije zijn de martelaren, veteranen en helden die voor hun land strijden en werken, aldus de Turkse president.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, liet weten dat Turkije blijft jagen op de coupplegers en ze hun verdiende loon krijgen. “Alleen al dit jaar zijn 9.903 veiligheidsoperaties tegen FETO-leden uitgevoerd. We zetten hen hun daden flink betaald. De Turkse politie is machtig dankzij zijn volk, dat zegt: ‘Mijn vaderland is mijn eer’.”

Ook was door een groot deel van Turkije een Islamitische oproep te horen afkomstig van de ruim 90.000 moskeeën in het land. Dat was om de slachtoffers te eren en stil te staan bij de nacht van de couppoging.

De communicatieafdeling van het Turkse presidentschap laat weten dat er ruim 1.500 herdenkingsprogramma’s zijn gehouden door heel Turkije en ook in het buitenland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TURKIJE | Gepubliceerd: 16-07-2019

Jul 16, 2019
Loading posts...