<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 13, 2018

Zo schakelt Turkije in Afrin terroristen in burgerkleding uit (VIDEO)

De Turkse strijdkrachten hebben dinsdag nieuwe beelden vrijgegeven van de militaire operatie in de Syrische regio Afrin. Daarin is te zien hoe PYD/YPG-terroristen in burgerkleding worden uitgeschakeld nadat zij vanuit een Syrische woonwijk een raketaanval op Turkije uitvoeren.

De terreurdoel is door Turkse gewapende drones vernietigd.

Ook zijn beelden opgedoken waarin te zien is dat alle PYD/YPG-terroristen voortaan burgerkleding aandoen. Zo probeert men, na de Turkse uitschakeling, de indruk te wekken dat Turkije burgerslachtoffers maakt in Syrië.

Het Turkse leger gaat uiterst nauwkeurig te werk, is gemeld. Tot nu toe zijn daardoor geen burgerslachtoffers gevallen. “De Afrin-operatie was binnen een dag afgelopen (geheel schoongeveegd) als we geen rekening zouden houden met burgers”, aldus de Turkse president dinsdag.

Raketaanvallen

Terreurgroep PYD/YPG heeft in de laatste 24 dagen 94 raketaanvallen uitgevoerd op de Turkse grenssteden Hatay en Kilis. Daarbij zijn zeven burgers, vijf Turken en twee Syriërs, omgekomen. 113 mensen raakten gewond.

Olijftak

Het aantal uitgeschakelde terroristen is dinsdag opgelopen tot 1.439, meldt het Turkse leger. Inmiddels zijn 53 Syrische dropen, gebergtes, heuvels en andere strategische locaties uit handen van terroristen genomen, is verklaard. Ook zijn opnieuw grote en lange terreurtunnels van beton, bunkers en loopgraven ontdekt.

Turkije startte Olijftak nadat het land ruim 700 keer is beschoten uit de Noord-Syrische regio.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 13-02-2018

Feb 13, 2018
Loading posts...