<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 16, 2022

Zo zou elke verkeersruzie moeten eindigen

In Turkije gaan beelden viraal van een verkeersdiscussie die aangenaam eindigt. Een mottorijder en een autobestuurder lijken in de Turkse stad Kocaeli slaags te raken omdat de auto te dicht bij de motor komt, waarna de motorrijder verhaal haalt.

De autobestuurder beticht op eigen praatstijl de motor van bumperkleven en dat hij moest uitwijken voor een andere auto. De motorrijder kopieert die praatstijl en vindt dat de auto teveel in het midden rijdt. “Je moet of op de rechter- of op de linkerbaan rijden.”

“Maar hoe moet ik op de rechterbaan rijden als daar een auto is”, zegt de man in de auto. “Wees eens wat rustiger”, reageert de motorrijder. “Waarom kleef je?”, wordt er daarop gereageerd. “Dit kan gebeuren in het verkeer”, zegt de motorrijder. “Je moet in je spiegel kijken.”

De autobestuurder vertelt dat hij “helemaal niet verplicht is [altijd] in zijn spiegel te kijken”. “Maar die spiegel zit daar zodat je daar gebruik van maakt en wel kijkt”, zegt de motorrijder. De autobestuurder haalt daarop diep adem. “Als je mij raakt, val ik van de motor en breek ik wat. Jij zit in een veilige omgeving.”

De autorijder verzoekt de motorrijder om voortaan meer afstand te houden van een auto. “Maar ik volg je al een tijdje en zie dat je je spiegel niet gebruikt”, aldus de motorman, die vervolgt: “Godzijdank is er niets gebeurt.”

De man in de auto biedt daarop zijn excuses aan. “Ik heb wat psychische klachten. Kom, laat mij je iets kopen. Alstublieft, geen nee zeggen. Volg mij”, zegt de bestuurder van de auto op serieuze wijze. De motorrijder lacht daarop en gaat er alsnog op in. Hij doet onderweg nog wat aan zelfkritiek: “Ik kon wel wat afstand houden ja.”

De verkeersdiscussie eindigt daarmee in een café en de heren drinken samen Turkse thee. “Gelukkig, eind goed al goed. Dat een verkeersruzie in een vriendschap kan eindigen, had ik niet verwacht”, zei de motorbestuurder later in een interview.

Ondertiteling

De video met Engelse ondertiteling is HIER te vinden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 16-06-2022

Jun 16, 2022
Loading posts...