<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 05, 2019

Zuid-Afrika wil onderwijssysteem Turkije invoeren

Het regerende Afrikaans Nationaal Congres van Zuid-Afrika (ANC) is onder de indruk van het Turkse onderwijsmodel en is van plan het na te streven, zei een woordvoerder van de partij maandag.

“We hebben ons gerealiseerd dat Turkije vergevorderd is in beroepsopleiding en technische opleiding. Hun expertise in technisch onderwijs kan ons helpen bij het vormgeven van ons onderwijscurriculum”, vertelde ANC-woordvoerder Dakota Legoete aan Turkse journalisten.

Hij liet weten dat het ANC graag het Turkse model wil volgen door middel van het introduceren van vakscholen in elke hogere onderwijsinstelling om studenten te helpen de nodige kennis en levensvaardigheden uit te rusten die relevant zijn voor de economie en de wereld.

Turkije hecht waarde aan beroepsopleiding en heeft verschillende scholen voor beroepsonderwijs die studenten opleiden met de vaardigheden die nodig zijn voor hun beroep, in overeenstemming met de doelstellingen van de economie van het land en de eisen van het bedrijfsleven.

“We kunnen nagaan waar Turkije goed in is. Ook zij kunnen zien waar we goed in zijn, als onderdeel van onze samenwerking”, aldus Legoete.

Beroepsonderwijs en -opleiding spelen een centrale rol bij het voorbereiden van jongeren op werk, het ontwikkelen van vaardigheden van volwassenen en het inspelen op de behoeften van de economie op de arbeidsmarkt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JOHANNESBURG | Gepubliceerd: 05-03-2019

Mar 05, 2019
Loading posts...