<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2017

Zuid-Koreanen vinden Turken helden en meest geliefd volk

Volgens de Zuid-Koreaanse hoogleraar Lee Hee Soo horen Turken bij de meest geliefde volken ter wereld. Soo, tevens algemeen secretaris van de vriendschapsvereniging tussen Turkije en Zuid-Korea, zegt ook dat Zuid-Koreanen tot op de dag van vandaag de heldendaden van Turkse militairen niet zijn vergeten.

Dat laat Soo in een interview in Seoul weten naar aanleiding van zestig jarige betrekkingen tussen beide landen.

“De positie die Turkije in het hart van Zuid-Koreanen neemt is niet stuk te krijgen. Zuid-Koreanen zien het Turkse volk als meest geliefd. Wij zullen de heldendaden van de 15.000 Turkse soldaten voor hulp en redding van Zuid-Korea tijdens de Koreaanse oorlog nooit vergeten. Dit zullen wij ook zo doorgeven en vertellen aan onze nieuwe generaties”, zegt de Zuid-Koreaanse hoogleraar, die ook onderzoeker van islamitische geschiedenis is.

Soo benadrukt dat Turkse militairen de wereld een lesje menselijkheid hebben gegeven met hun heldhaftigheid en dapperheid. “Dat in tegenstelling tot Amerikaanse soldaten, die enkele ‘slechte zaken’ hebben gedaan in ons land. Het Turkse leger heeft geen enkele verkeerde gedraging vertoond.”

Soo vindt daarom ook “dat er weinig andere voorbeelden in de wereld zijn van humanistisch gedrag als dat van Turkse militairen”. “Zij hebben zelfs een school geopend voor Zuid-Koreaanse weeskinderen en gaven ze les.”

Redding

Eerder was een Zuid-Koreaanse ambassadeur ook erg lovend over Turkije. Hij gaf aan dat het de Turken waren die Zuid-Korea van het communisme hebben gered. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SEOUL | Gepubliceerd: 24-10-2017

Oct 24, 2017
Loading posts...