<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2017

Zuid-Koreanen vinden Turken helden en meest geliefd volk

Volgens de Zuid-Koreaanse hoogleraar Lee Hee Soo horen Turken bij de meest geliefde volken ter wereld. Soo, tevens algemeen secretaris van de vriendschapsvereniging tussen Turkije en Zuid-Korea, zegt ook dat Zuid-Koreanen tot op de dag van vandaag de heldendaden van Turkse militairen niet zijn vergeten.

Dat laat Soo in een interview in Seoul weten naar aanleiding van zestig jarige betrekkingen tussen beide landen.

“De positie die Turkije in het hart van Zuid-Koreanen neemt is niet stuk te krijgen. Zuid-Koreanen zien het Turkse volk als meest geliefd. Wij zullen de heldendaden van de 15.000 Turkse soldaten voor hulp en redding van Zuid-Korea tijdens de Koreaanse oorlog nooit vergeten. Dit zullen wij ook zo doorgeven en vertellen aan onze nieuwe generaties”, zegt de Zuid-Koreaanse hoogleraar, die ook onderzoeker van islamitische geschiedenis is.

Soo benadrukt dat Turkse militairen de wereld een lesje menselijkheid hebben gegeven met hun heldhaftigheid en dapperheid. “Dat in tegenstelling tot Amerikaanse soldaten, die enkele ‘slechte zaken’ hebben gedaan in ons land. Het Turkse leger heeft geen enkele verkeerde gedraging vertoond.”

Soo vindt daarom ook “dat er weinig andere voorbeelden in de wereld zijn van humanistisch gedrag als dat van Turkse militairen”. “Zij hebben zelfs een school geopend voor Zuid-Koreaanse weeskinderen en gaven ze les.”

Redding

Eerder was een Zuid-Koreaanse ambassadeur ook erg lovend over Turkije. Hij gaf aan dat het de Turken waren die Zuid-Korea van het communisme hebben gered. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SEOUL | Gepubliceerd: 24-10-2017

Oct 24, 2017
 • Fy

  Mooi om dit te lezen!!

 • Ozturk

  Westerse legers, de Amerikaanse in het bijzonder zijn vooral goed in het lukraak droppen van bommen. Omdat de westerse landen zichzelf superieur vinden ten opzichte van de rest van de wereld hebben zij een chronisch gebrek aan respect voor andere volken. Tijdens een oorlog uit zich dit in het ruchksichtlos verwoesten van een land zonder iets waardevols achter te laten of op te bouwen. Alleen boortorens bouwen zij op om olie op te pompen en te stelen om hun westerse luxe te financieren.

 • Ozturk

  Hetzelfde geldt trouwens voor uw geliefde Nederland en de EU. Zonder de Amerikaanse protectie zou u inmiddels onderdaan zijn geweest van president Putin.

  Overigens betaalt Trump steeds minder, want ook Amerika heeft het als westers land steeds moeilijk en is intussen ook een zinkend schip, net als de EU. En dus heeft de VS ook steeds minder te vertellen in de wereld, wat wel blijkt uit het feit dat het nieuwe Syrië vorm wordt gegeven door de nieuwe machten Rusland, Iran en uiteraard Turkije.

  Die ‘idioot’ waar u het over heeft is overigens president van een land met een nucleair wapen en het 12e sterkste leger ter wereld (mogelijk door het kernwapen zelfs gestegen in de ranglijst). Dat de man een andere ideologie heeft wil nog niet persé zeggen dat hij ongelijk heeft, en al helemaal niet dat u gelijk heeft. U zou eens moeten beginnen met andere volken en hun leiders respectvoller te bejegenen en af te stappen van uw koloniale gevoelens. Het zou zomaar kunnen dat dat een nucleaire oorlog kan voorkomen.

  Tot slot nog een lesje Nederlands voor onze Nederlander die nog moet inburgeren:
  Het is ‘wie betaalT (met een T), bepaalT (ook weer met een T)’.

 • Ibrahim

  Precies

 • Deli Balta

  Benny is geen Nederlander, hij is een hain. Zijn niveau is ITO

 • Deli Balta

  Je lult weer uit je nek. Nederlandse democratie bestaat niet eens, kijk maar naar het nieuws ze vertellen bijna altijd leugens wat betreft Turkije. Dit doen ze om het volk dom te houden. Jij bent daar één van. blijf jij maar dom zou ik zeggen.

  Trouwens Turkije heeft Zuid-Korea gered van het communisme. Niet Amerika.

Loading posts...