<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2022

Zweden komt eisen Turkije één voor één tegemoet

Zweden heeft een voor terrorisme veroordeelde man uitgeleverd aan Turkije. M. T. was voor zeven jaar veroordeeld tot gevangenisstraf, maar vluchtte naar Zweden en vroeg daar asiel aan in 2015.

De uitlevering komt volgens een van de afspraken om toe te kunnen treden tot de NAVO. Zwaargewicht Turkije blokkeert dat totdat Zweden (én Finland) in eigen land stoppen met het steunen en huisvesten van de PKK, diens Syrische variant YPG en de coupplegers in 2016 in Turkije. Beide landen hebben nog tientallen misdadigers en terreurverdachten, vermomd als “activisten” en “journalisten” uit te leveren aan Turkije.

M. T. is na zijn uitlevering gevangengezet in Istanbul.

Ook hief Zweden kortgeleden een wapenembargo tegen Turkije op.

De twee Scandinavische landen dienden in mei formeel een aanvraag in om lid te worden van de NAVO en willen na tientallen jaren van militaire neutraliteit die status opgeven. Die beslissing wordt aangespoord door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

De nieuwe premier van Zweden, Ulf Kristersson, liet tijdens zijn staatsbezoek aan Turkije afgelopen maand weten dat zijn land “zich aan de afspraken met Turkije zal houden” om toe te mogen treden tot het NAVO-bondgenootschap. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-12-2022

Dec 03, 2022
Loading posts...