<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2020

Zweedse ereprijs voor Turkse vrouw

De internationaal gerenommeerde Technische Universiteit van Luleå in Zweden heeft dit jaar de “Ereprijs van het jaar” uitgereikt aan de Turkse psycholoog Meleknur Alevcan.

De universiteit maakte bekend dat Alevcan, die in 2019 afstudeerde aan de bacheloropleiding psychologie, is beloond voor het verstrekken van gratis therapie aan honderden ouderen die geïsoleerd waren geraakt door het coronavirus.

Alevcan reageerde in een interview met een Turkse nieuwsdienst dat ze erg blij is met de onderscheiding en dat ze de de mensheid zoveel mogelijk zal blijven dienen.

De Turkse vrouw merkte op dat ze de prijs ontving tijdens een ceremonie van de universiteit die is bijgewoond door belangrijke namen uit academische kringen. “De ouderen die ik vrijwillig therapie geef, worden meestal emotioneel en barsten meteen in tranen uit. Ze laten weten dat hun eigen familieleden hen niet eens belt.”

Alevcan legde uit dat ze 8 jaar geleden van Istanbul naar Zweden verhuisde en dat ze was afgestudeerd aan de Universiteit van Ankara, faculteit Taal, Geschiedenis en Geografie, afdeling Russische Taal en Literatuur.

De Turkse vrouw is niet alleen afgestudeerd bij TU Luleå. “Ik heb psychologie en psychotherapie gestudeerd aan de State University van New York in de VS. Daarna heb ik een master in psychologie gedaan bij de Kristianstad University in Zweden. Ik doe mijn tweede master in kinder- en jeugdpsychologie aan de West University.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-11-2020

Nov 14, 2020
Loading posts...