<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 04, 2021

Zweedse Mohammed-cartoonist brandend om het leven gekomen

De Zweedse cartoonist Lars Vilks, bekend om zijn beledigende cartoons over profeet Mohammed, is zondagmiddag omgekomen bij een ernstig verkeersongeluk in Zuid-Zweden. De auto waarin hij zich bevond botste tegen een vrachtwagen en vloog in brand.

Dat meldde de Zweedse politie.

Het voertuig met Vilks en twee inzittende politieagenten raakte in de tegenovergestelde richting van de snelweg en botste tegen een aankomende vrachtwagen, verklaarde de politie tijdens een persconferentie over het ongeval. Beide voertuigen vlogen in brand.

Voorzitter Stefan Sinteus van de regionale onderzoekseenheid zei dat de reden waarom het voertuig in de tegenovergestelde richting reed nog niet duidelijk is. “Het is mogelijk dat de auto een klapband kreeg gezien de remsporen en bandenresten”, voegde hij daaraan toe.

“Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat dit een vorm van een aanslag is”, en er is niets “dat wijst op een impact van buitenaf”, maakte hij iedereen duidelijk.

Naast de cartoonist kwamen ook de twee politieagenten om het leven bij het ongeval in de buurt van de zuidelijke stad Markaryd, meldde het lokale dagblad Dagens Nyheter. De vrachtwagenchauffeur raakte gewond.

Een Noorse ooggetuige vertelde aan de krant Aftonbladet dat hij zich na het ongeval haastte voor hulp en de brandende voertuigen probeerde te blussen.

“De politieauto reed met een snelheid van bijna 160 kilometer per uur in de tegenovergestelde richting en kreeg een klapband. De bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De vrachtwagen en auto vlogen in brand.”

Cartoon

Vilks leefde sinds zijn controversiële cartoons uit 2007 onder politiebescherming vanwege bedreigingen. Hij beeldde profeet Mohammed af als een hond.

De Zweedse lokale krant Nerikes Allehanda publiceerde de cartoons van Vilks. Sindsdien woonde de Zweedse cartoonist op een geheime locatie met politiebewakers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-10-2021

Oct 04, 2021
Loading posts...