<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 23, 2018

Zweedse politicus uit partij gezet, want niet negatief over Turkije

Een Zweedse politicus van Turkse afkomst is kort voor de algemene en lokale verkiezingen in Zweden uit zijn partij gezet. Hij zou niet negatief over Turkije zijn.

Het gaat om Mikail Yüksel van de Zweedse Centrumpartij.

“Ik ben verbannen omdat ik me niet tegen Turkije heb uitgesproken en onder het voorwendsel dat mijn vader een voormalige MHP-burgemeester van een Turks district [in Konya’s Kulu] is”, vertelde de parlementskandidaat tegen een Turkse nieuwsdienst.

“In Kulu wordt ook een stembus geplaatst voor de komende verkiezingen in Zweden. Ik voerde mijn verkiezingscampagne in Kulu uit omdat veel mensen uit Kulu verlof hebben”, zei Yüksel.

“Helaas stoorden terreurgroep PKK en anti-Turkse lobbygroepen zich aan mijn verkiezingscampagne”, zei de Turks-Zweedse die ook wordt beschuldigd van naspreken van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Yüksel liet weten dat zijn partij hem niet heeft gesteund, terwijl ze weten dat de beweringen over hem niet waar zijn. Hij zei dat hij altijd werd gedwongen commentaar te leveren op het Turkse beleid, terwijl hij daar geen interesse in had. “Ze produceerden ongegronde beschuldigingen tegen mij.”

Yüksel zei dat hij zijn verleden niet had verborgen en de partij op de hoogte had gesteld van het politieke verleden van zijn vader. “Mijn partij zei dat dat geen probleem was en ik kandidaat zou zijn.”

“Maar helaas hielden ze zich niet aan hun woord”, zei de Turks-Zweedse, eraan toevoegend dat hij documenten had waaruit bleek dat hij de informatie met zijn partij had gedeeld.

Aangezien het kandidaatsproces nog voortduurt en Yüksel zich niet zelf heeft teruggetrokken, is hij nog verkiesbaar. “Er zijn mensen die op mij gaan stemmen. Ik wacht op de steun van moslims en Turken in Göteborg. Als ik word gekozen, richt ik mijn eigen partij op.”

De verkiezingen in Zweden vinden op 9 september plaats, maar mensen met de Zweedse nationaliteit kunnen al stemmen bij het honoraire consulaat van Zweden in Kulu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – STOCKHOLM | Gepubliceerd: 23-08-2018

Aug 23, 2018
Loading posts...