<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Ak Ajans Nederland
Nov 29, 2017

Zwitserland zeer lovend over Turken

Volgens het lid van de Zwitserse bondsraad en oud-president Johann Schneider-Ammann zijn Turken in zijn land zeer bekwaam en getalenteerd.

Dat zei hij in Genève, na een gesprek met zijn Turkse collega-minister Nihat Zeybekci van Economische Zaken.

Schneider-Ammann, tevens leider van het Departement van Economische Zaken en vertegenwoordiger van de Departementen Economie, Onderwijs en Onderzoek in de Zwitserse bondsraad, heeft heel veel respect voor Turken die in Zwitserland leven. “Turken zijn zeer goed geïntegreerd in Zwitserland. Ze zijn gekwalificeerd en hebben veel talent. Daar hebben we [als land] enorm veel respect voor.”

De Zwitserse minister liet in een interview ook weten dat Zwitserse Turken geen gesprekspunt zijn geweest tijdens zijn bijeenkomst met de Turkse minister. “Dat is geen agendapunt geweest omdat er geen problemen zijn met Turken in Zwitserland. Dit is een positieve boodschap”, aldus Schneider-Ammann.

In Zwitserland leven 130.000 Turken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE | Gepubliceerd: 29-11-2017

Nov 29, 2017
 • Turkse Turk

  Waarom klaagt een Europees land niet steen en been over Turken. Hij kan tenminste klagen dat Turken zichzelf nog niet hebben laten assimileren en nog steeds weten dat hun voorouders uit Turkije komen.

  Dat doen normale Europese landen… het is mode racist te zijn… Dit is raar… we zijn het gewone niet meer gewend.

 • Ibrahim

  Mee eens!

 • Ibrahim

  Dat is raar! Want regering willen geen moskee bouwen in Zwitserland. Ze hebben al jaren discussie met rechtse partij. Zwitsers hebben tegen moskee bouwen gestemd. Toch wel racisten. Is wel feit?

Loading posts...