<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2022

Aanslagpleger Istanbul opgepakt voordat opdrachtgevers haar konden doden

De dader achter de aanslag in de drukke winkelstraat van Istanbul is opgepakt door de Turkse politie voordat ze gedood zou worden door haar opdrachtgevers, terreurgroep YPG/PYD. De aanslag is gepland en gecoördineerd uit de Syrische stad Ayn al-Arab (Kobani). Ook heeft de terrorist alles bekend.

Dat liet de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu weten.

De terreurgroep was uit om haar na de aanslag te executeren en alle sporen uit te wissen, blijkt uit technisch onderzoek [afluisteroperatie], zei Soylu. “Daaruit is duidelijk geworden dat de terreurgroep de terrorist moest doden, door haar hetzij van een hoog gebouw of in een kanaal te gooien.”

Door de terrorist levend te vangen was het voor de Turkse veiligheidsdiensten mogelijk om snel achter het bolwerk en veel details te komen, onderstreepte de Turkse binnenlandminister. “Onze instanties hebben voorkomen dat sporen konden worden uitgeveegd.” Naast haar zijn 46 mogelijke handlangers aangehouden. De vrouw blijkt vier maanden geleden Turkije illegaal binnen te zijn gekomen via het Syrische Afrin en werd al die tijd opgevangen door een familie. Ze gaf uiteindelijk toe in opdracht van de YPG te handelen.

Soylu was ook enorm woedend op de Verenigde Staten en accepteerde hun condoleance niet. Het is algemeen bekend dat de Amerikanen de YPG/PYD-terroristen, de Syrische PKK, ruimhartig steunen. Ook zijn er meldingen dat de desbetreffende vrouwelijke terrorist is getraind in een door de VS geopende ‘academie’ in Syrië. “De steuner van deze terreurgroep is tegelijkertijd ook de dader van deze aanslag.”

“Wij weten dondersgoed wat hiermee hun boodschap is. Wij verwerpen de condoleance van de Amerikaanse ambassade. Wij moeten ons bondgenootschap met een staat die de terreurregio Kobani voedt, waaronder financieel, opnieuw ter discussie brengen. Turkije zal ook de nodige harde boodschap uitbrengen.”

De Turkse minister herinnerde iedereen eraan dat “Turkije niemands vijand is, geen oog heeft op het land van een ander en nooit verraderlijke acties uitvoert”.

Zondagmiddag liet een vrouwelijke terrorist een bom ontploffen in de drukke winkelstraat Istiklal van Istanbul. Daarbij kwamen zes mensen om het leven, waarvan twee kinderen. 81 mensen raakten gewond.

Vergelding

Turkije kondigt vergelding aan en kort na de aanslag zijn in Syrië al vier YPG/PYG-terroristen uitgeschakeld, aldus het Turkse leger. “De nodige straf wordt uitgedeeld aan de verraderlijke lafaards die het hebben gemunt op onschuldige burgers en die zich verstoppen voor Turkse militairen”, aldus een officieel bericht op social media.

Westerse steun aan YPG en IS

In Turkije is de westerse steun aan terreurgroepen opnieuw ter sprake. “Alle terreurgroepen ontvangen steun uit de VS en Europa”, aldus de Turkse justitieminister Bekir Bozdağ. De VS heeft de YPG voorzien van tienduizenden vrachtwagenladingen wapens onder het mom van de [valse] strijd tegen IS, wat een internationaal terreurproject van meerdere inlichtingendiensten is om de moslims in een kwaad daglicht te stellen, aldus Bozdağ (LEES meer). YPG beoogt een onafhankelijke staat, waarvan delen van Turkije ook in het vizier zijn. Recent werd ook ontdekt dat de Franse cementgigant Lafarge terreurgroepen in Syrië heeft gesteund, waarvan ook een documentaire is gemaakt. (LEES meer + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-11-2022

Nov 14, 2022
Loading posts...