<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 04, 2016

Turkse minister vertelt waarom IS/Daesh is gecreëerd

Het internationale terreurgroepsproject Daesh (IS) is gecreëerd zodat mensen de Islam en moslims haten. De vuile en duistere machten die de terreurgroep hebben opgericht, willen door middel van Daesh hun politieke doelen in het Midden-Oosten bereiken.

Dat liet de Turkse minister van Justitie, Bekir Bozdağ, eerder via een twintigtal berichten op Twitter weten.

“Het doel van Daesh is om afschuw te creëren tegen de Islam, de Koran, de profeet, zijn soennah en moslims”, schreef Bozdağ. “Zo zorgt men voor meer vijanden van de Islam. Bovendien willen ze dat de huidige moslims afstand nemen van hun geloof.”

De Turkse minister waarschuwt de wereld met zijn dringende boodschap. “De terroristen van Deash komen uit 140 landen. Hoe kan het zo zijn dat al die mensen met een verschillende staat, natie, land, religie, taal, kleur, cultuur, gezin, onderwijs en opvoeding uit de Verenigde Staten, Australië, Europa, Afrika en Azië worden overtuigd om bij elkaar te komen en mensen te doden. Het is belangrijk om te onderzoeken hoe dat is gelukt”, gaf Bozdağ aan.

Het kan natuurlijk niet zomaar dat een terreurgroep die pas tien jaar bestaat, 140 nationaliteiten naar Irak en Syrië brengt om mensen te vermoorden en zelf dood te gaan, zei Bozdağ. “Daesh is een internationaal project gecreëerd door internationale machten”, waarschuwde Bozdağ.

“De Verenigde Staten en coalitielanden ‘bombarderen’ alsmaar Daesh, en nog bestaan ze. Hoe kan het dat de hele wereld bij elkaar komt en Daesh niet kan vernietigen? Vergeet dit niet, als de politieke doelen in het Midden-Oosten van deze machten zijn behaald, is Daesh binnen de kortste keren verdwenen”, legde Bozdağ uit.

De Turkse minister kwam met een vergelijking in zijn uitleg: “Als alle duivels bij elkaar komen en samen bedenken hoe men voor haat kan zorgen tegen moslims, kon dat alleen maar met Daesh. Het zijn de vuile en duistere machten op aarde die Daesh als een plaag op de mensheid en moslims hebben geworpen.”

Turkije

Alsof dat niet genoeg is, is er ook flinke smaad en laster de wereld ingegooid dat ‘Turkije Daesh zou steunen’, een onderdeel van hun vuile plan, waarschuwde de Turkse minister. “Wie zoiets zegt, steunt Daesh en is de vijand van Turkije. Daesh is de vijand van de Islam en Turkije. Het is onze gezamenlijke taak om dit internationale project, de gecreëerde terreurgroep en vijand, te bestrijden”, aldus Bozdağ.

Turkije begon vorige week een groot offensief tegen Daesh in het noorden van Syrië, waarbij Syrische steden zijn bevrijd van Daesh-terroristen.

Media

De terreurgroep wordt in de media steeds ‘Islamitische Staat’ genoemd, een onbewuste of bewuste fout. Vorige week besloot ook Canada de (gecreëerde) terreurgroep bij zijn naam te noemen, Daesh.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 04, 2016
Loading posts...