<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2016

Syrische kinderen vieren vrijheid na Turkse redding Jarablus (foto’s)

Syrische kinderen zijn in volle vreugde hand in hand met leden van het Vrije Syrische Leger (FSA) nadat hun stad Jarablus is gezuiverd van terreurgroep Daesh (IS). Dat gebeurde na een Turkse militaire operatie in de Noord-Syrische regio nabij de Turkse grens.

“Het waren vreselijke tijden toen de stad in handen was van Daesh”, geven de kinderen aan. De 8-jarige Ahmed en 6-jarige Ibrahim vertellen dat ze executies hebben meegemaakt van Daesh. “We waren heel bang. Nu zijn we heel blij”, zeggen de jongens na de Turkse redding van de stad.

Syrische kinderen vieren vrijheid na Turkse redding Jarablus (3)

De 15-jarige Mohamed is opgelucht. “Niemand mocht de stad uit tijdens de heerschappij van Daesh. Kinderen die niet naar het vrijdaggebed gingen, werden meegenomen en geslagen. Ik zag ook hoe mensen werden vermoord.”

Syrische kinderen vieren vrijheid na Turkse redding Jarablus (2)

De Noord-Syrische stad is onder volledige controle van Het Vrije Syrische Leger, nadat onder leiding en met tanks van het Turkse leger, samen met een kleine bijdrage van coalitielanden, de Noord-Syrische gebied is gezuiverd van terreurgroepen zoals Daesh en PYD. Het Turkse leger heeft samen met luchtbombardementen 294 artilleriebeschietingen uitgevoerd op 81 doelen in de regio.

Syrische kinderen vieren vrijheid na Turkse redding Jarablus (4)

De bevolking van Jarablus kreeg een dag na de redding van de stad warme maaltijden van de Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan.

Syrische kinderen vieren vrijheid na Turkse redding Jarablus (5)

PYD

Tijdens de Turkse zuiveringsoperatie is een Turkse militair omgekomen. Dat gebeurde na een aanval van PYD-terroristen op twee Turkse tanks met Duitse antitankraketten (MILAN). Drie Turkse militairen raakten gewond.

De Duitse antitankwapens waren bedoeld om tegen Daesh gebruikt te worden, de terreurgroep die helemaal geen tanks heeft, schreven Turkse kranten. “We wisten al waarom die wapens waren geleverd aan PYD, de Syrische PKK”, reageerden grote Turkse nieuwssites.

Het Turkse leger heeft zondag hard gereageerd op PYD tijdens een vergeldingsactie. Daarbij zijn 25 PYD-terroristen uitgeschakeld, meldde het Turkse leger. “De operaties worden binnen het kader van het internationaal recht en de overeenkomst met de Verenigde Naties uitgevoerd.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JARABLUS

Aug 28, 2016
Loading posts...