<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 25, 2016

Aanval op Turkije opnieuw mislukt: CHP-leider ongedeerd

Een konvooi van de Turkse oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu van de Republikeinse Volkspartij CHP is donderdag aangevallen in het noordoosten van Turkije. Lijfwachten en militairen hebben ervoor gezorgd dat de aanval is mislukt.

Turkse regeringsleiders, ministers en politici hebben met afschuw gereageerd op de aanval. De Turkse president Erdoğan en premier Yıldırım hebben de CHP-leider gebeld en hun steun geuit. Veel Turkse ministers, waaronder ook vicepremier Numan Kurtulmuş, hebben de aanval met klem veroordeeld en geven aan dat dit een aanval op Turkije is.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Efkan Ala heeft inmiddels laten weten dat terreurgroep PKK achter de aanval op Kılıçdaroğlu zit.

Aanval op Turkije opnieuw mislukt CHP-leider ongedeerd (2)

Politici en kenners melden dat de poging tot het creëren van chaos in Turkije na de mislukte staatsgreep opnieuw is mislukt. “Turkije wordt omstebeurt aangevallen door de terreurgroepen FETO, PKK en Daesh (IS). Het gaat ze niet lukken”, klinkt het uit Turkije.

Bij de aanval is een Turkse militair omgekomen. Het Turkse leger is in het noordoosten van het land een grootschalig operatie begonnen tegen de PKK.

De aanval op de CHP-leider komt een dag nadat Turkije Noord-Syrië aan het zuiveren is van terreugroep IS.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – ARTVIN

Aug 25, 2016
Loading posts...