<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 29, 2017

Afrikaans land klaar zich ‘op te offeren’ voor Turkije

Het historische staatsbezoek van Turkse bewindslieden aan Sudan kan slechte gevolgen met zich meebrengen voor dat Afrikaans land. Dat stelt een Sudanese minister, die het helpende Turkije verkiest boven buitenlandse gevolgen.

“De goede relaties met Turkije kunnen ervoor zorgen dat we het moeilijk kunnen krijgen (door buitenlandse invloeden), maar staan alsnog klaar om kosten wat het kost dit volledig voor eigen rekening te nemen voor Turkije”, reageerde de Sudanese minister van Informatie Ahmed Bilal Osman

“Sommigen spelen met vuur. We zijn een economisch onafhankelijk land. We zullen nooit toestaan dat het Sudanese volk wordt vernederd”, legde Osman uit. “Men moet stoppen met het aanvallen van ons land, volk en president al-Bashir (vanwege het Turkse staatsbezoek). Sudan is altijd bedreigd met terreurgroepen, nu wil men economische embargo’s invoeren. Westerse landen zijn al honderd jaar bezig met het verdelen van landen. Ze willen dit ook voor Sudan, net zoals ze in Syrië, Egypte en Libië hebben gedaan.”

Zaken

Sudan en Turkije hebben deze week 22 overeenkomsten gesloten. Dit gebeurde op basis van een win-winsituatie waar Sudan, in tegenstelling tot landen die vroeger Sudan hebben uitgebuit, ook veel profijt van heeft. Sudan stelde daarop het voormalige Ottomaanse eiland Suakin ter beschikking aan Turkije, zodat Turken dat verwoeste eiland, genaamd ‘poort van Afrika’, herbouwen. Dat laatste zorgde voor boze reacties, met name uit de Arabische wereld.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is deze week als een held ontvangen door Sudanezen. (LEES meer + VIDEO)

Turkije staat ook bekend om zijn vele hulpprojecten in Sudan. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KHARTUM | Gepubliceerd: 29-12-2017

Dec 29, 2017
Loading posts...