<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 12, 2017

Amerikanen verwachten verdere megagroei Turkije: ‘Verbazingwekkend’

De prominente investeringsbank Goldman Sachs laat weten dat de groei van Turkije in het derde kwartaal van dit jaar zeven procent kan zijn.

Dat blijkt uit een rapport dat na bekendmaking van de Turkse groeicijfer (5,1 procent) voor het tweede kwartaal is verschenen.

“We verwachtten al een sterke groei [voor het tweede kwartaal]”, laat Goldman Sachs weten. “Ook hielden wij rekening met de sterke export en toename van de import. Daarnaast was de sterke stijging in investeringen, daling van overheidsuitgaven en het beeld op consumptie verbazingwekkend”, is geconstateerd.

Goldman Sachs verwacht ook dat Turkije in het vierde kwartaal en in het jaar 2018 verder zal groeien.

Morgan Stanley

De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft zijn cijfers over Turkije ook aangepast. “Turkije zal dit jaar niet met 3,3 procent, maar met 4,3 procent groeien.”

Ook is de nadruk gelegd op verbeterende vertrouwensindicatoren en herstel van werkgelegenheid in Turkije.

J.P. Morgan

Een andere grote Amerikaanse financiële instelling, J.P. Morgan, heeft ook de cijfers over Turkije opgehoogd. “Turkije blijft sterk groeien. We passen onze groeivooruitzichten voor 2017 aan van 4,6 procent naar 5,3 procent.”

Omvang

Turkije is de vijfde grootste economie van Europa en staat op plaats dertien in de wereld. Volgens de Turkse minister van Economische Zaken verwacht Turkije dit jaar ook een historisch exportrecord. (LEES meer)

De Turkse vicepremier Mehmet Şimşek liet eind maart dit jaar al weten “dat Turkije zeer sterk zou groeien na 17 april [referendum]”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN – NEW YORK | Gepubliceerd: 12-09-2017

Sep 12, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...