<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 11, 2019

Armeense christenen steunen vredesoperatie Turkije

Het Armeense Patriarchaat van Turkije spreekt steun uit voor de Turkse vredesmissie in Noord-Syrië genaamd Vredesbron.

Dat zei aartsbisschop Sahak Masalyan van het Armeense Patriarchaat vrijdag in Istanbul tegen journalisten.

“We bidden dat missie Vredesbron, die bedoeld is om een ​​einde te maken aan het terrorisme en de veiligheid van de grenzen te waarborgen, in overeenstemming met haar doel voortduurt en zo snel mogelijk voor vrede en veiligheid zal zorgen”, reageerde Masalyan.

Hij benadrukte dat de voortdurende oorlog en chaos in het Midden-Oosten, vooral in Syrië, hen diep zorgen baren. “Helaas is het niet altijd mogelijk om vrede te vestigen met een vreedzaam pad. Moge God genadevol ons land en onze mensen beschermen tegen rampen.”

“We bidden ook voor Syriërs, die zijn gemarteld, onderdrukt en gedwongen hun land te verlaten vanwege terreur, voor hen om in vrede te leven en uit te kijken naar een betere toekomst zonder het vertrouwen in gerechtigheid, vrede en goede dagen te verliezen”, benadrukte hij.

“We hebben altijd gebeden in onze kerk voor het leger en het voortbestaan ​​van ons land [Turkije]. We bidden dat onze soldaten terugkeren naar hun huis nadat missie Veiligheidsvron is voltooid. Moge de Heer onze leiders en commandanten inspireren met de geest van wijsheid, mededogen en gezond verstand”, aldus Masalyan.

Vredesbron

Het Turkse leger meldt vrijdagmiddag dat binnen drie dagen 342 terroristen zijn uitgeschakeld. Daarmee zijn 13 Syrische dorpen gered uit de klauwen van terreur, is gemeld.

Het land trekt zich niets aan van alle desinformatie, zwartmaking en valse aantijgingen over de operatie, aldus de geliefde Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu in een speech vrijdagmiddag. “Ik zeg dit als minister, het zijn dezelfde duistere machten die achter alle ellende, verschillende terreurgroepen en vuile zaken zitten. Zogenaamd een strijd tegen [de zelfgecreëerde] Daesh (IS) om terreurgroep YPG rechtmatig te laten klinken, trap daar niet in.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-10-2019

Oct 11, 2019
Loading posts...