<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2022

Australië en Roemenië onder de indruk van Turkse politieboten

De politiekorpsen van Australië en Roemenië zijn geïnteresseerd in politieboten van Turkse makelij. Zij hebben daartoe de Turkse kustwacht en het Turkse ingenieursbureau en bootfabrikant Gözüyılmaz benaderd, maakte het bedrijf afgelopen weekend bekend.

En dat is opvallend omdat steeds meer bedrijven in de rij beginnen te staan voor Turkse politieboten, die recent ook aan Rusland en Nigeria zijn afgeleverd. Albanië heeft ook het eerste exemplaar ontvangen en Papoea-Nieuw-Guinea heeft recent een deal getekend.

De Turkse boot is 15 meter lang en 4 meter breed en is ook voorzien van een thermische camera van eigen makelij. Het product van het bedrijf uit Izmir behoort volgens ratingbureaus inmiddels tot de top tien boten ter wereld.

Eigenaar Nazif İnam liet weten dat men al snel op de hoogte was van de boten die eerst aan de Turkse kustwacht werden geleverd. “Al snel kwam een verzoek uit Albanië. We kunnen van een succesvol project spreken. De wereld is zo klein geworden dat iedereen alles [snel] ziet en hoort.”

Ook ontwikkelt Gözüyılmaz, samen met de Turkse defensiegigant ASELSAN, autonome boten die in zwermformatie kunnen opereren. “Daarmee is Turkije slechts één van de vijf landen ter wereld die dat kan.”

Marineschepen

Ook laten grote Turkse schepen zich steeds meer zien in de wereld. Vorige week nam het land een 100 meter lange verkenningsschip van eigen makelij in gebruik dat de oren en ogen van Turkije wordt. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-01-2022

Jan 18, 2022
Loading posts...