<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 14, 2022

Azerbeidzjaanse president: Turkse provincie Rize is paradijs op aarde

De Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev was zaterdag persoonlijk aanwezig bij de opening van de tweede zeeluchthaven van Turkije, Rize-Artvin Airport. Hij was voor het eerst in de noordoostelijke provincie Rize, bekend om zijn dichtbeboste groene bergen aan zee en zijn thee.

“Ik heb tegen Erdoğan gezegd dat deze regio, waar ik veel over heb gehoord, op een hemel lijkt”, sprak hij een grote menigte Turken toe tijdens de openingsceremonie. “Tijdens het aanvliegen voor de landing keek ik naar buiten en genoot van het mooie uitzicht.”

De provincies Artvin en Rize zijn rijkdommen van Turkije, benadrukte Aliyev. “Maar de mensen van Artvin en Rize zijn zelfs een groter fortuin voor Turkije. Ze zijn moedig, vaderlandslievend en enorme doorzetters.”

De leider van Azerbeidzjan zei verder ook dat de Turkse Unie trots is op Turkije. “Turkije is tegenwoordig een wereldmacht geworden die naar zich laat luisteren. Ook binnenslands realiseert het megaprojecten zoals luchthavens, waterdammen, wegen, scholen en ziekenhuizen [van wereldniveau]. Dit toont de kracht van Turkije.”

Alivey onderstreepte dat Turkije en Azerbeidzjan zowel vrienden, broeders als officiële bondgenoten zijn. “Dit is iets wat we van onze voorouders hebben geërfd.” Ook zei hij dat zijn volk en land de Turkse steun in de strijd om Karabach, de terugverovering van Azerbeidzjaanse landstukken van bezetter en agressor Armenië, nooit zal vergeten. “Deze strijd is onze gemeenschappelijk geschiedenis.”

Grand Opening Rize-Artvin Airport

De opening van het meesterwerk op zee is zaterdag grootschalig gevierd. (LEES meer + FOTO’S)

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-05-2022

May 14, 2022
Loading posts...