<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2018

Berichtgeving ‘jihadpreek’ ISN pertinent onjuist en laster

Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft met afschuw gereageerd op aantijgingen richting Turkse moskeeën in Nederland. De militaire operatie in Afrin zou in deze moskeeën worden gerechtvaardigd. “Pertinent onjuist en laster vanuit islamofobische hoek.”

“Verschillende mediaorganen hebben het verbluffende nieuws naar buiten gebracht waarin gesuggereerd wordt dat ISN een in Turkije opgestelde vrijdagpreek heeft gepubliceerd waarin de militaire operatie in Afrin wordt gerechtvaardigd. Deze berichtgeving is pertinent onjuist. ISN stelt sinds 2016 haar eigen vrijdagpreken op. Het beleid van ISN is dat de bij ons aangesloten moskeeën (in totaal ruim 145) de door ons uitgegeven vrijdagpreken voordragen. Een overzicht van deze vrijdagpreken zijn te vinden op onze website.”

De thema’s worden daarbij altijd zorgvuldig gekozen en staan ze te allen tijde in het teken van vrede, respect en verdraagzaamheid, laat ISN weten. “Indien er binnen één van onze moskeeën een andere vrijdagpreek is voorgedragen, dan is dat de keuze geweest van de lokale moskee, niet van ISN.”

“Opvallend genoeg werd het bewuste nieuwsbericht rond 12:30 gepubliceerd, terwijl de vrijdagpreken pas ná 13:00 werden voorgedragen in moskeeën. De inhoud van de voorgedragen vrijdagpreek kon dus pas ná 13:00 worden vastgesteld.”

Dezen feiten wijzen erop dat de bewuste mediaorganen hun nieuwsartikelen manipulatief, onzorgvuldig en op niet-objectieve wijze hebben vervaardigd en hebben daarmee onprofessioneel gehandeld, stelt de grote Islamitische stichting. “ISN herkent zich niet in de geschetste berichtgeving en beschouwt deze dan ook niet anders dan laster vanuit islamofobische hoek.”

ISN heeft vaker te maken met Nederlandse medialeugens. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 18-02-2018

Feb 18, 2018
Loading posts...