<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 18, 2016

‘Spionage’ Diyanet Nederland alweer een leugen?

Islamitische Stichting Nederland (ISN), ook bekend als Diyanet Nederland, is opnieuw mikpunt van ongegronde beschuldigingen geworden. Volgens berichtgevingen in Europese media zou Diyanet spionageactiviteiten verrichten in Nederland waarbij een geheime lijst is gestuurd naar Ankara met daarop namen van leden van de Gülenbeweging, door Turkije bestempeld als terreurbeweging.

ISN reageert woedend en teleurgesteld. “Recente berichtgeving in enkele ‘Turkse media’ over het verzamelen van inlichtingen door Diyanet berusten niet op waarheid. Aantijgingen van Europese media die hierna volgden aan het adres van de wereldwijd dienstdoende geloofsbedienaren – die zouden spioneren en klikken – zijn onaanvaardbaar. Het belasteren van onze geloofsbedienaren die sinds veertig jaar handelen in overeenstemming met authentieke religieuze kennis, universele waarden, vrede en veiligheid, is uitgemond in een lastercampagne, wat heeft geleid tot uiterste bezorgdheid en angst”, reageerde ISN.

Lijst

Het lijst met daarop de organisatiestructuur van de Gülenisten in Nederland, is geen geheime informatie. Diverse Europese landen hebben inmiddels de lijst gepubliceerd waarna bleek dat het om publieke informatie ging die via een zoekmachine snel gevonden kan worden.

Mediagroepen in Nederland hebben na de valse berichtgevingen de lijst niet gepubliceerd, zodat lezers geen juiste indruk hebben gekregen van de gang van zaken.

“Dergelijke nieuwsuitingen zijn opvallend genoeg in een stroomversnelling geraakt na de couppoging van 15 juli jongstleden, wat onderdeel is van de activiteiten van Gülen-aanhangers om Turkije in een kwaad daglicht te zetten. Het is van levensbelang om onze geloofsbedienaren te attenderen en te informeren over de internationale activiteiten van een officiële terroristische organisatie, die getracht heeft de democratie in Turkije omver te werpen middels een couppoging, misbruik maakt van religie, inbreuk maakt op het recht van privacy zonder zich te bekommeren om het privéleven van burgers; behoedzaam zijn hiervoor draagt bij aan rust in moskeegemeenschappen, voorkomt verdeeldheid en draagt bij aan veiligheid in Europa”, liet ISN weten.

Het meest verontrustende is dat valse meldingen hierover als propagandamateriaal wordt gebruikt door bepaalde Europese politieke partijen, dat xenofobie en islamofobie doet voeden, voegde ISN eraan toe.

Medialeugens

ISN kreeg nog recent ook de aantijging dat imams in Nederland als ‘de lange arm van Ankara’ dienst deden. Deze werd keihard neergeslagen tijdens een NOS-rapportage en Nieuwsuur-uitzending. (LEES meer en BEKIJK fragment)

Begin december heeft de Tweede Kamer een motie verworpen die het onmogelijk zou maken dat partijen of personen in de politiek lange armen zouden zijn van groepen in het buitenland. De motie was ingediend door DENK, die ook ongegrond is beschuldigd als lange arm van een ander land. (LEES meer)

Het is niet de eerste keer dat er informatie wordt achtergehouden door mediagroepen in Nederland. Zo zijn de nieuwszenders, -sites en kranten eerder door de mand gevallen in de zaak omtrent de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz. Daar zou volgens de Nederlandse mediagroepen de Turkse diplomaat aan Aboutaleb gevraagd hebben demonstraties te verbieden van terreurgroepen. Dat bleek een leugen te zijn na publicatie van een brief en reactie van een andere burgervader uit Dordrecht, die de headlines opmerkelijk genoeg niet heeft gehaald. (LEES [1] meer en LEES [2] meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | REDACTIE | Gepubliceerd: 18-12-2016

Dec 18, 2016
 • Deli Balta

  Koenders beschermt terrorist Gülen en zijn aanhangers en hij praat over mensenrechten waar zijn de rechten van de 246 vermoorde burgers tijdens de staatsgreep van 15 juli 2016 in Turkije??????

  Hoe durf je Diyanet te beschuldigen, terwijl zo een lijst met gulenisten makkelijk van internet af te halen is… schaam je koenders!!!!! Schaam je Nederland, schaam je nederlandse media. Nog een feit dat nederlandse media alleen maar leugens over Turkije en onze president en diyanet verspreiden. Turkije zou Koenders en nederlandse media voor de rechter moeten slepen voor LASTER en leugens verspreiden over diyanet.

 • Blankenvoor

  Die diaynet gasten staan toch op de loonlijst van erdogan? En dan mag het geen lange arm van ankara heten? Maak dat de kat wijs!
  Net als met die kliklijn, je bent je leven als nederturk (en die van je familie in turkije) niet zeker als je je niet onvoorwaardelijk achter erdogan opstelt. En sinds wanneer is gulen een “offiiciële” terroristische organisatie. Ja, in turkije; elders weet men inmiddels beter en zitten ze bijvoorbeeld in de vs nog steeds te wachten op iets dat maar het begin van bewijs is dat gulen achter die coup zat.

 • Ayhan

  Sevgili Turkse Media Yoneticileri ,

  Son zamanlari benim yazmis oldugum yorumlari durduruyorsunuz size karsi bir yanlisim olduysa beni aydinlatirsaniz memnun olurum
  Hergun seve seve bu sayfanizi takip ediyorum sizleri sikintiya sokmak istemem tabiki yazdiklarimdan dolayi

  saygilar sunuyorum

 • Deli Balta

  Topadvocaat Robert Amsterdam is bewijzen aan het verzamelen dat gulen achter de coup zat. Binnenkort hoor je meer.

  Gulen wordt in meerdere landen gezien als terrorist onder meer in pakistan
  Trouwens Frans timmermans zei ook dat gulen aanhangers achter coup zaten.

 • Ammon Teremun

  Beste jongen,

  Leest u even mee?

  “”De Diyanet is hetTurkse “Presidium voor Godsdienstzaken” (in het Turks: Diyanet İşleriBaşkanlığı).
  Het woord diyanet is afgeleid van het Arabisch en betekent zoveel als “godsdienst”. De Diyanet werd opgericht in 1924 na het afschaffen van het kalifaat en de daarin bestaande functie van Şeyhülislam. De Diyanetwordt niet geleid door een clerus maar door leken. De officiële Turkse islam die door de Diyanet georganiseerd en geleid wordt, is een quasi-exclusieve soennitische islam.

  Als instituut valt het Presidium onder het ministerie van Algemene Zaken, en als zodanig onder de Turkse eerste minister. Alle imams die via het directoraat worden opgeleid zijn overheidsdienaren. In het jaar 2007 stelde de Diyanet 84.195 mensen tewerk, onder wie 60.641 imams, die 79.096 moskeeën bedienden.

  De Diyanet biedt ook diensten voor de in het buitenland wonende moslims. De imams onder de Islamitische Stichting Nederland worden door Diyanet gezonden. Het merendeel van de Turkse moskeeën in Nederland maken hiervan deel uit.””
  Diyanet valt dus rechtstreeks onder het ministerie van Algemene Zaken en dus onder de Turkse eerste minister.
  Waar valt de Turkse eerste minister onder ? Juist..de heer Erdogan.
  Wie betaalt hun salaris ? Weer juist..de heer Erdogan.

 • Deli Balta

  Onze president betaalt niet de imams van diyanet dat doet de Turkse regering. Hij betaal toch niet uit eigen zak?

 • Ayhan

  Ach ach ach wat moet ik zeggen over jou
  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken he jongen ?
  was dat je nieuwe alias ?
  ja misschien bij je Dictator SISI die smerige hond moordenaar van duizenden mensen
  als je weer voor anderen naar voren springt heb je eerder ook gezegd reageer op de gehele stuk niet wat je altijd doet stukjes eruit halen ok jochie ?
  Hij heeft duidelijk over dat diyanet op de loonlijst van Erdogan staat als je zo wilt spelen goed lezen zou ik zeggen
  Erdogan is president van Turkije geen premier meer of weet je dat ook niet ?

 • SnakeEye

  Ayhan kardes, benim bir yazi vardi oda yayinlanmadi… Su Sobieski denen zat surekli peygamber efendimize hakaretler savuruyordu. O yuzden dolayi bir yazi yazmistim. Cok agrima gitmisti cunku, ama malesef yazimi yayinlamadilar. Uzuldum. Cunku peygamber efindimiz hz Ayseyle 6 yasinda evlendigini surekli soyluyordu. Bu yanlis biligiyi duzeltmek istedim.

 • Ayhan

  Evet o it magrasina girdi o artik yok ( yada baska bir isimde geldi onu bilmiyorum)
  bu vasitayla Turkse Media yoneticilerine tessekkur etmek istiyorum assagidaki yazimi yayinladilar belkide bu it yazdigim kisi dir sobiesiki yeni ismi ile gelmistir o da hep negatif yaziyor Turkler hakkinda

 • SINGAPORE

  Ik blijf het herhalen het zijn en blijven LEUGENAARS in dienst van hun ZIONS MEESTERS.
  De Media …………………..!
  De Politici …………………..!

  De Nederlandse overheid liegt systematisch en bewust het Nederlandse volk voor. De echt interessante vraag die dan opkomt is waarom doen ze dat?

  Het antwoord is buitengewoon simpel maar niet simplistisch.
  De Nederlandse overheid liegt systematisch haar eigen volk voor puur en alleen maar vanuit zelfbehoud. Overheden zullen zoals elke heersende klasse altijd moeten liegen en bedriegen om zichzelf staande te houden. Dit is dan ook niet nieuw.

  Wat nieuw is is dat op dit moment dankzij het internet en breed schalige onderlinge communicatie tussen mensen de systematische leugens vanuit de overheid zo duidelijk boven komen drijven. Liegen is het principe waar het voortbestaan van de heersende klasse op berust.

  Maar een systematische leugenaar zijn is niet genoeg. De leugens moeten geloofd worden. Door mensen zoals u en ik. En zolang genoeg mensen geloven in de leugens komt de leugenaar ermee weg. De verantwoordelijkheid ligt dus niet alleen bij de leugenaar maar ook bij de mensen die de leugens geloven. Het is kortom een co-creatie.

  Liegen,Leugens is een onderdeel van de democratie…………?

 • Deli Balta

  maar de waarheid zal hoe dan ook van de valse democratie winnen.

 • Deli Balta

  Dogru sobieski surekli hakaret ediyordu peygamber efendimizi bende fark ettim. Allah isterse onun iki elini kururtur ebu leheb gibi.

 • Ammon Teremun

  Niet de president maar de Turkse regering betaalt het gelag. Dat tot in tegenstelling wat enkele heren hier beweren. Dus staat diyanet wel degelijk onder controle van de Turkse regering.

 • Roel de Jel

  Beste Ammon, Dat betekend dus, dat onze regering moet handhaven en deze moskee sluiten. Want onze grondwet verbied dat regeringen kerk genootschappen geldelijk steunen en helemaal dat er via een kerk genootschap politiek bedreven wordt. Er lopen onderzoeken naar buitenlandse geldstromen naar moskeeën alhier, maar m.i.z moet de regering langzamerhand gaan optreden.
  Dit soort zaken en der laksheid van onze regering speelt Wilders in de kaart

 • Roel de Jel

  weer dom gepraat Deli, De regering wordt toch aan gestuurd door Erdogan. En Diyanet is in Turkije de hoofd moskee, dat is in de Turkse wet zo geregeld.

 • Deli Balta

  Het is bewezen dat de nederlandse media Laster plegen ze moeten Diyanet een schadevergoeding betalen omdat ze leugens verspreiden.

 • Deli Balta

  Jij praat dom. De regering wordt niet gestuurd door Onze President, maar door de premier van Turkije.

 • Deli Balta

  Je snap het nog steeds niet. “Alle imams van Diyanet zijn onafhankelijk van de Turkse staat”

 • Roel de Jel

  Hoe groot denk je dat de invloed is van Erdogan op de regering??. Erdogan is een dictatot hij stuurt de regering in naam doet de eerste minister dat maar feitelijk is Erdogan.

 • Deli Balta

  Ik bedoelde diyanet zelf betaalt de imams van diyanet, “Alle imams van Diyanet zijn onafhankelijk van de Turkse staat”.

 • Deli Balta

  Jouw moeder is dictator

 • Roel de Jel

  Op grond van welke wettelijke regel dan?? De iman van Diayanet wordt betaald door de turkse regering.

 • Roel de Jel

  Niet waar Deli. De turkse staat benoemd de imans

 • Roel de Jel

  Je bent niet erg slim he! Deli

 • Roel de Jel

  De invloed van Erdogan is zo groot dat de eerste minister feitelijk niets te vertellen heeft, trouwens de eerste minister is een vriendje van Erdogan, hoezo een onafhankelijke Turkse regering? Erdogan verbied op de internationale school in Istanboel dat zij kerstfeest vieren en kerstliederen zingen, Wat doet de regering van Turkije helemaal niets ja en amen knikken dus wie heeft het nu voor het zeggen in Turkije

 • Ayhan

  Ik ga niet eens meer in discussie met jou Roel voor jou is en blijft Erdogan een dictator
  Na al mijn reacties en uitleg met feiten als je dat nog blijft volhouden wat je denkt tja dan valt er weinig meer te vertellen toch ?
  jij hebt volgens jou gelijk en 68% van de Turkse bevolking heeft ongelijk toch Roel ?
  Volgens mij ben jij een beetje in de war met Egypte SISI die hond heeft een coup gepleegd en heeft duizenden mensen laten vermoorden

  Ik merk aan jou dat jij ook steeds maar niet inziet wie de vijand van Europa is ( en dat is zeer zeker niet Erdogan of Turkije ) als je daar achter bent gekomen dan kunnen we verder discussiëren

 • Ammon Teremun

  Als instituut valt het Presidium onder het ministerie van Algemene Zaken, en als zodanig onder de Turkse eerste minister. Alle imams die via het directoraat worden opgeleid zijn overheidsdienaren. In het jaar 2007 stelde de Diyanet 84.195 mensen tewerk, onder wie 60.641 imams, die 79.096 moskeeën bedienden.

 • Deli Balta

  Domme Roel, jij mag niet mee praten over zaken waar je niks van weet. Praat jij nou maar over gülen je holmaatje, daar ben je goed in.

 • Deli Balta

  Wetboek van Strafrecht

  Artikel 261
  1Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

 • Ammon Teremun

  Lees deze dan ook even:

  Artikel 97a

  Hij die met een in het buitenland gevestigd persoon of lichaam in verbinding treedt met het oogmerk om een zodanig persoon of lichaam tot het verschaffen van steun aan het voorbereiden, bevorderen of teweegbrengen van omwenteling te bewegen, om een zodanig persoon of lichaam in het daartoe opgevatte voornemen te versterken of aan een zodanig persoon of lichaam daarbij hulp toe te zeggen of te verlenen, of om omwenteling voor te bereiden, te bevorderen of teweeg te brengen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  In verstaanbaar Nederlands:
  Inmenging in de buitenlandse politiek door het steunen van revolutionaire bewegingen is strafbaar met een zeer hoge maximum straf.

 • Deli Balta

  Waarom steun je terrorısten?

 • Ammon Teremun

  Ik steun geen terroristen. Nooit gedaan. Ik wil alleen de waarheid boven tafel en op dit forum wordt alles maar van één kant belicht

 • Deli Balta

  Ik ken jou soort. Je bent door de mand gevallen.

 • Ammon Teremun

  Ik jouw soort maar al te goed.
  In mijn ogen het verkeerde soort. Alles maar van één kant bekijken en diegene die een keer wat anders hier brengt wat niet past in het sprookje is meteen een sympathisant van terroristen. Volhouden komt vanzelf goed met jouw “soort”.

 • Deli Balta

  Je haat Turkije, je haat moslims en Turken en daarom steun je terroristen zoals fetö, pkk/ypg en daesh. Omdat deze terroristen de meeste aanslagen in Turkije plegen. Vergeet niet dat terroristen overal kunnen toeslaan ook in EU. Turkije is een van de weinige landen die echt vechten tegen terroristen. die andete landen zijn in Irak musul alleen voor olie en gas.

  Logisch dat ze Turkije dan niet bij willen hebben, want Turkije gaat een stokje voor hun vieze plan steken. Europa is een grote dief. Europa is een leugen, europa/Nederland is een zeepbel geworden, knapt binnenkort met de vluchtelingen. Haha

 • SINGAPORE

  Deli Balta
  De waarheid zal het altijd winnen Insallah,ook al gebruiken ze andere instrumenten zoals de Zion media,politici,etc

  Ze zijn al een nieuwe leugen aan het fabriceren.

  Turkije masallah ga zo door.

 • Ammon Teremun

  Ja je hebt gelijk. Blijf lekker in je droomwereldtje. Ik ga het jouw ook niet meer uitleggen want je wilt toch niet luisteren.
  Mensen zoals jouw zorgen dat zo’n gek als wilders voet aan de grond krijgt in Nederland. Ga zo door!

 • Roel de Jel

  Beste Deli, heb je ook de jurisprudentie gelezen die bij dit artikel hoort. Dan weet je hoe je dit artikel moet toepassen en op welke wijze.

 • Roel de Jel

  Je heb gelijk Ammon, jij leest verder dan je neus lang is

 • Roel de Jel

  Wat voor school opleiding heb je gehad Deli?

 • Ammon Teremun

  “” Turkije heeft Yusuf Acar, de in opspraak geraakte voorzitter van de religieuze overheidsorganisatie Diyanet, teruggehaald uit Nederland””
  Hij heeft het land inmiddels verlaten.
  Waar rook is , is ook vuur zullen we maar zeggen.

 • Deli Balta

  Dat zeg niks

 • Deli Balta

  Hoger dan de jouwe. Dankzij mijn opleiding zie ik de waarheid. Jij hebt gewoon de verkeerde bril op. Ik kan je wel lesgeven

 • Deli Balta

  Maak jij je nou maar zorgen over ZEEPBEL Nederland, bemoei je niet met Turkije, opzouten!

 • Ammon Teremun

  Zout hier zelf maar lekker op als het je hiet niet bevalt op dit forum.

 • Ammon Teremun

  Aangezien uw wat soms ongecontroleerde taalgebruik hier, ga ik daar nu toch ernstig over twijfelen.

 • Deli Balta

  Ohh jij bent Roel en Blankenvoor, maar dat wist ik al

 • Ammon Teremun

  Ja en u bent Ozturk, hakan, mocro, ayan, hercules enz…. enz…..
  Maar dat wist ik ook al.
  Keep dreaming.

 • Deli Balta

  Sıngapore,
  Wıj hebben hoe dan ook hun vuile spel door, en daarom maken ze geen kans, ook niet met nieuwe leugens. Wij gaan winnen met de kracht van Allah.

Loading posts...