<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2021

Biden noemt Trumpaanhangers ‘binnenlandse terroristen’

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw gereageerd op de bestorming van het Capitool door woedende Trumpaanhangers. Hij noemde de betogers ‘binnenlandse terroristen’.

“Dit is een aanval op de democratie door terroristen van eigen bodem”, zei Biden. Het gaat volgens hem om een van de donkerste dagen in de geschiedenis van Amerika.

Biden geeft de vertrekkende president Donald Trump de schuld van het aanzetten tot geweld en ondermijning van de democratie. “Hij probeerde met een woedende menigte de 160 miljoen Amerikanen die hebben gestemd het zwijgen op te leggen.”

Volgens Biden mogen de protestanten die het Capitool bestormden geen betogers worden genoemd. “Ze waren een gewelddadige menigte”, zei hij over de betogers.

Amerikaanse wetgevers spreken van een “couppoging” en “terrorisme”.

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, verzoekt vicepresident Pence, die zich ook abrupt tegen Trump heeft gekeerd, Trump vervroegd af te zetten. “Trump is een gevaarlijke man en zou geen dag langer aan de macht mogen”, aldus Pelosi.

Kritiek

Bij de bestorming van het Capitool woensdag kwamen vier mensen om het leven (LEES meer + FOTO’S). Er is veel kritiek op het selectieve politieoptreden waarbij wordt verwezen naar Black Lives Matter-betogingen (BLM).

Turkije reageerde woensdagavond “bezorgd” te zijn op de ontwikkelingen in Washington. Duitsland waarschuwt voor verdere onrust in het land. “Een voortzetting van de protesten, inclusief vuurwapengeweld, kan niet worden uitgesloten.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-01-2021

Jan 07, 2021
Loading posts...