<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 04, 2016

Boze minister: Hypocriete Europa is een hemelse tuin voor terroristen

Zoals verwacht hebben de arrestaties van de leiders en leden van de ‘oppositiepartij’ HDP in Turkije veel stof doen opwaaien in met name Europa. Daar de Europese Unie weken nodig had überhaupt met een reactie te komen voor de mislukte couppoging in het land, kwam Europa dit keer, ook weer zoals verwacht, binnen enkele uren met reacties op de arrestaties.

“Ook een gekozen volksvertegenwoordiger dient zich aan de (grond)wetten te houden”, reageerde de Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken).

De HDP-ers hebben geen gehoor gegeven aan de oproep om voor de rechter te verschijnen, waarna ze zijn opgehaald door de Turkse politie. “Als men gelooft in een rechtsstaat, dien je daar gehoor aan te geven. Ook zijn parlementariërs en voorzitters van de Ak-Partij en andere partijen (zelf) naar rechtbanken gegaan toen ze werden opgeroepen”, liet Çavuşoğlu weten.

“Je kunt niet zeggen dat je de Turkse rechtbank niet erkent en de Turkse wet niet accepteert, hoewel je hebt meegestemd en in het parlement zat toen die wetten zijn aangenomen. Overal ter wereld is dat zo. Als de rechtbank je roept, moet je daar gehoor aan geven, ook al ben je een voorzitter of volksvertegenwoordiger. Dit is de betekenis van een rechtsstaat”, legde de Turkse minister uit die boos is op Europese landen.

“Helaas zijn Europese landen een hemelse tuin voor terroristen geworden. Ze laten zelfs de terroristen vrij die we opgepakt en teruggestuurd hebben (LEES meer). Geven jullie toestemming aan Deash (IS)? Nee. Geven wij toestemming aan Daesh? Nee. Wij staan geen enkel soort terrorisme toe. Jullie laten de terroristen, die jullie zelf ook erkennen, gewoon hun gang gaan in jullie land. Dit is een dubbele maat. Dit is hypocrisie. Hebben jullie ooit tegen de HDP-ers gezegd dat ze afstand moeten nemen van terroristen? Nee, jullie hebben ze zelfs flink gesteund. Kunnen mensen in jullie land niet naar de rechtbank gaan als ze worden opgeroepen? Als je niet gaat, wordt je opgehaald en gearresteerd”, aldus de Turkse minister.

HDP

In Turkije is het algemeen bekend dat de HDP-leiders Selahattin Demirtaş en Figen Yüksekdağ en HDP-leden openlijk aan terreurpropaganda hebben gedaan, hebben aangegeven achter terreurgroep PYD/YPG te staan, met auto’s bommen, wapens en etenswaar hebben getransporteerd naar terroristen, begrafenissen hebben bijgewoond van PKK-terroristen die een dag eerder tientallen mensen op brute wijze hebben vermoord, de grafkisten van PKK-terroristen op hun schouders hebben gedragen en aangegeven hebben ‘dat de PKK Turkije kan vernietigen door enkel te spugen’. Daarnaast wordt er gesproken dat het ‘vrolijke’ campagnelied van de HDP het wraaklied van de PKK is.

boze-minister-hypocriete-europa-is-een-hemelse-tuin-voor-terroristen-2

De Turkse regering is vastberaden om de steuners van terreur te laten boeten voor hun daden, ondanks wat andere landen zeggen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-11-2016

Nov 04, 2016
Loading posts...