<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 08, 2020

Britse ambassadeur spreekt eigen media tegen na valse berichten over Turkije

Nieuwsberichten van Britse media dat uit Turkije gekochte persoonlijke beschermingsmiddelen “onbruikbaar” waren omdat ze veiligheidstests niet zouden doorstaan, zijn niet waar.

Dat benadrukte de Britse ambassadeur in Ankara donderdag.

“Verhalen in de Britse media dat 400.000 medische jassen uit Turkije onbruikbaar zijn, berusten niet op de waarheid”, verklaarde de Britse ambassadeur Dominick Chilcott.

In navolging van een eerdere verklaring van het kantoor van de Britse premier Downing Street, die ook verschillende rapporten tegensprak dat de klinische jassen die bij een leverancier in Turkije zijn gekocht de veiligheidstests in het VK niet hebben doorstaan, liet Chilcott weten dat “slechts een klein aantal medische jassen van een particuliere leverancier de tests niet heeft doorstaan”.

“Maar meer jassen van die leverancier hebben tests doorstaan ​​en zijn geschikt voor gebruik in de NHS [National Health Service]”, herhaalde hij op basis van de verklaring van Downing.

“We hebben een deel van een bestelling van ongeveer 400.000 medische jassen ontvangen van een particuliere leverancier in Turkije. Hoewel een klein aantal van deze jurken in het VK niet is geslaagd voor tests, zijn er meer geslaagd voor tests waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de NHS”, verklaarde het kantoor van de Britse premier eerder.

De verklaring van de Britse regering kwam nadat enkele berichten in de media suggereerden dat honderdduizenden medische beschermingsmiddelen, die dringend nodig waren in de strijd tegen het coronavirus in Britse ziekenhuizen en die vorige week bij een Turks bedrijf zijn gekocht, de veiligheidstests niet hadden doorstaan ​​en dat ze “onbruikbaar” zouden zijn.

De bewering werd donderdag de hele dag herhaald door bijna alle grote mediaorganisaties, waaronder de staatsomroepen BBC en SkyNews, evenals door de lokale kranten The Guardian en Financial Times. De berichtgeving kwam een dag nadat het VK het hoogste dodental in Europa en het op één na slechtste over de wereld bekendmaakte.

Coronahulp

Turkije doneerde in april twee grote ladingen medische beschermingsmiddelen aan het VK. (LEES meer + FOTO’S)

De derde lading is door het VK ingekocht bij een Turks bedrijf en zelf opgehaald uit Istanbul. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-05-2020

May 08, 2020
Loading posts...