<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 01, 2018

Britse krant ziet Erdoğan graag vertrekken

De nieuwe datum van de Turkse verkiezingen krijgt steeds meer aandacht in Britse media. In een artikel van het invloedrijke zakendagblad Financial Times is gesteld dat een victorie van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens vervroegde verkiezingen in Turkije het land verder naar de afgrond zal brengen.

Bovendien moesten westerse landen veel eerder beginnen met druk uitoefenen op Erdoğan, zodat hij de verkiezingen verliest, is geschreven.

De steeds beter wordende banden tussen Turkije en Rusland is niet gewenst in het Westen, vindt de schrijver van het artikel. “Turkije richt zich op Rusland terwijl het een NAVO-land is en op papier een kandidaat-lidstaat is voor de Europese Unie. Regering-Erdoğan breekt de relaties met het Westen”, zijn uitingen die zijn verspreid via Financial Times.

Reacties

Meerdere Turkse nieuwsdiensten zijn niet blij met het ‘opiniestuk’ en bestempelen de Britse daad als bemoeienis en tegenwerking.

The Guardian

Twee weken geleden is ook in de Britse krant The Guardian een artikel verschenen. Daar is columnist Simon Tisdall zeker van dat Erdoğan de verkiezingen gaat winnen: “Hij zal een dictator worden in alles behalve naam, een (naam) die misschien zelfs krachtiger is dan Kemal Atatürk, de stichter van het moderne en seculiere Turkije.” (LEES meer)

Tisdall voelt zich ook ongemakkelijk omdat Erdoğan en de Russische president Vladimir Putin nauwe banden onderhouden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 01-05-2018

May 01, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...