<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2020

Britse media lovend over Turkse coronastrijd en zorgmensen

In Turkije worden coronapatiënten en hun recente contactomgeving zeer nauw gevolgd. Ook bij lichte klachten worden covid-19-patiënten opgenomen in Turkse ziekenhuizen.

Tot die conclusie kwam het Britse Sky News, dat lovend was over de Turkse coronastrijd.

“De Turkse strijd tegen covid-19 is succesvol dankzij meerdere toegepaste behandelingen. Turkije biedt gratis gezondheidszorg voor iedereen.”

Naast alle artsen werken zo’n 16.300 Turkse zorgmedewerkers als detectives om het coronavirus in het land in te dammen, benadrukte Sky News. “Zij volgen en benaderen naast alle covid-19-patiënten ook hun familieleden, werkcollega’s en gehele vriendenkring waarmee recent contact is geweest.”

Het lukte Turkije ook binnen korte tijd miljoenen mensen te testen op het longvirus. “Ook heeft het land in zeer korte tijd luxe ziekenhuizen gebouwd (LEES meer + FOTO’S).”

Het dodental als gevolg van corona is relatief laag in Turkije, onderstreepte Sky News. “Dat lukte dankzij uitgebreide testaantallen, een uitgebreid patiëntbewakingsnetwerk en preventieve behandelingen in de vroege stadia van de ziekte.”

Eerder waren The Economist en de Amerikaanse CNN erg onder de indruk van de Turkse coronastrijd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-08-2020

Aug 04, 2020
Loading posts...