<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2017

Britse minister haalt uit naar Europa om fout gedrag tegen Turkije

De Britse viceminister van Buitenlandse Zaken Alan Duncan is niet blij met hoe de Europese Unie zich heeft gedragen tegen Turkije na de couppoging op 15 juli vorig jaar.

Dat liet hij zaterdag weten tijdens een interview met persbureau AA.

“Je moest begrijpen waarmee Turkije te maken had, in plaats van op je comfortabele stoel te zitten en Turkije de les proberen te lezen”, haalde Duncan uit op de Europese houding op de illegale poging en de omstreden reacties erna. “Europa is zeer traag gebleven met het snappen wat er is gebeurd en hoe zwaar en traumatisch dat is geweest voor de Turken.”

Duncan, die toevallig ook op 15 juli in dienst is getreden namens het Verenigd Koninkrijk, liet ook weten dat hij direct met premier Theresa May en minister Boris Johnson (Buitenlandse Zaken) sprak toen hij hoorde dat er een couppoging gaande was in Turkije. “Je kan niet zomaar blijven zitten en zeggen ‘blijf stil’. Ik ben er trots op dat het Verenigd Koninkrijk openlijk empathie heeft getoond. Ik heb Turkije drie keer bezocht na de couppoging, premier May en minister Johnson ook een keer. Turkije is het centrum voor stabiliteit in de regio.”

Europa

De Britse viceminister sprak ook over of Turkije wel of niet moet toetreden tot de Europese Unie, nu men twijfels heeft of Turkije wel wat aan de unie heeft. “Het is echt aan Turkije om te beslissen of de Europese Unie van toegevoegde waarde zal zijn. Mijn advies is om door te gaan met de onderhandelingen voor een toetreding. Maar de keuze is aan Turkije.”

Engeland

Het duurde ook voor de Britse parlementariër Crispin Blunt (Conservatieve Partij) wat langer om te snappen wat er is gebeurd in Turkije. Hij was recent met een delegatie bestaande uit elf Britse en Schotse parlementariërs in Turkije voor een rapport over het land, bestemd voor de Britse regering. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 18-02-2017

Feb 18, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...