<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2021

Britse premier en Amerikaanse journalisten eerste gasten Toren van Turkije

De nieuwe diplomatietoren van Turkije in New York heeft na de VN-chef als eerste gast de Britse premier Boris Johnson ontvangen. Hij was in Amerika maandag te gast bij de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De twee leiders hebben elkaar zo’n 40 minuten gesproken. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu, cultuur- en toerismeminister Mehmet Nuri Ersoy, defensieminister Hulusi Akar en handelsminister Mehmet Muş waren ook aanwezig tijdens de bijeenkomst.

De eerste journalisten die als gast het meesterwerk van Turkije mochten aanschouwen en daar ook de Turkse leider konden spreken, zijn die van mediagigant The New York Times geworden. De Amerikaanse journalisten zijn bijgepraat over de ontwikkelingen in Turkije. Ook zijn ze geïnformeerd over het nieuwe boek van Erdoğan getiteld ‘Een eerlijke wereld is mogelijk’ waarin de Turkse leider zijn visie deelt wat er anders moet in de huidige wereld voor een betere en vredige toekomst. Erdoğan zegt vaker dat de wereld groter is dan vijf en het lot van de wereldbevolking niet van hen mag afhangen.

Dinsdag sprak Erdoğan de Kroatische president Zoran Milanović en de Slovenische president Borut Pahor in de Turkse wolkenkrabber.

Turkish House

De 36 verdieping hoge nieuwe toren van Turkije heeft de naam Turkevi Center, of Turkish House, en staat pal tegenover het VN-hoofdkwartier in New York. De Turkse toren in de vorm van een tulp huisvest de permanente VN-missie van Turkije, het Turkse consulaat-generaal en de vertegenwoordiging van de Turkse Republiek Noord-Cyprus (TRNC). Ook zijn meerdere faciliteiten en residenties aanwezig.

Het gebouw bevat Ottomaanse en Seltjoekse architecturale motieven en is te zien vanaf het centrum van Manhattan, de East River en Long Island. De Turkse wolkenkrabber is maandag persoonlijk door Erdoğan geopend met als eregast VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. (LEES meer + FOTO’S + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-09-2021

Sep 21, 2021
Loading posts...