<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 27, 2016

Britten in paniek: Turkije gaat ons inhalen

Turkse kranten en nieuwssites hebben dinsdag een eerdere analyse van het invloedrijke Britse magazine The Economist gepubliceerd waarin staat dat het nieuwe megavliegveld in Istanbul Turkije binnen twee jaar wereldleider zal maken op het gebied van luchtvervoer.

Daarnaast heeft het Britse blad de huidige luchthaven van Istanbul, Atatürk, vergeleken met zijn Britse concurrent. “De nieuwe Turkse luchthaven wordt de grootste ter wereld. Binnen twee jaar zal Istanbul de drukste luchthaven van Europa, Londen Heathrow, inhalen”, schreef The Economist.

Het Britse magazine bleef een klein beetje optimistisch. “Londen Heathrow is nog de drukste van Europa, maar dat zal ook niet meer lang duren gezien de groei van de huidige luchthaven van Istanbul [Atatürk].”

De Britten schreven dat de Turkse luchthaven nu al een bedreiging vormt voor Europese vliegvelden. “Ze groeiden met 9,1 procent en staan op de derde plaats met 62 miljoen passagiers.”

The Economist is ook boos op de Britse regering: “De Turken weten hoe ze moeten omgaan met de net zoals Heathrow overvolle Atatürk. Ze hebben open plannen. De Britse regering is sinds de Tweede Wereldoorlog bezig met het bepalen waar de nieuwe startbaan moet komen. Turkije bouwt in de tussentijd een nieuw megavliegveld voor 200 miljoen passagiers dat Londen Heathrow zal overtreffen. De opening staat gepland in 2018.”

Bemoeienis

De Britse paniekerige analyse is geen verrassing voor de Turken. Het Britse magazine schrijft vaak over Turkije en diens president Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 27-12-2016

Dec 27, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...