<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 14, 2016

Turkije bouwt keihard verder aan grootste luchthaven ter wereld

De bouw van het grootste vliegveld ter wereld, dat in Istanbul komt te staan, is voor dertig procent voltooid.

Dat zei CEO Yusuf Akçayoğlu van IGA, onderdeel van het consortium dat het megavliegveld bouwt, zondag tegen persbureau AA. “De couppoging heeft ons niet afgeremd, maar heeft juist ervoor gezorgd dat we harder doorzetten. We bouwden de ochtend na de couppoging 24/7, ook in het weekend”, liet Akçayoğlu weten.

De CEO gaf aan op de hoogte te zijn dat sommige groepen en luchthavens niet blij zijn met de komst van de megaluchthaven in Istanbul. “Turkije wil onder leiding van president Erdoğan zijn doelen in 2023 halen. Nu zal iedereen wel begrijpen waarom de couppoging heeft plaatsgevonden.”

Akçayoğlu gaf aan dat er op dit moment 17.500 mensen werken aan de bouw van het megavliegveld, waarmee Turkije het centrum van de luchtvaart wil worden. “Binnenkort wordt dat aantal 30.000 mensen. We zullen de eerste etappe in februari 2018 afronden. Het megavliegveld wordt even groot als 11.000 voetbalvelden en is drie keer groter dan stadsdeel Kadıköy.”

Het nieuwe Turkije

Het nieuwe Turkije, dat volgens de Turkse premier Binali Yıldırım op komst is en ook eerder dit jaar, in april, door vicepremier Numan Kurtulmuş is aangekondigd, bereidt zich voor op de opening van megaprojecten en komst van andere prestigieuze bouwprojecten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Aug 14, 2016
Loading posts...