<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2016

Bulgarije bedankt Turkije

Dankzij Turkije is een nieuwe vluchtelingenstroom van twee miljoen mensen voorkomen.

Dat zei de Bulgaarse premier Bojko Borisov in de Turkse hoofdstad Ankara in het bijzijn van zijn Turkse collega Binali Yıldırım.

Er is uitvoerig gesproken over het vluchtelingenprobleem, liet Borisov weten. “Dankzij de Turkse militaire operatie in Noord-Syrië is een nieuwe vluchtelingenstroom van twee miljoen mensen voorkomen. Turkije vangt ook drie miljoen vluchtelingen op. Europa moet nu een serieuze analyse maken van de situatie. Tot wanneer kan Turkije nieuwe vluchtelingenstromen voorkomen? Er dreigt gevaar voor Bulgarije en Griekenland. We moeten goed samenwerken met onze buurlanden [Turkije]”, sprak Borisov, die de Turkse premier bedankte voor zijn inzet. “Turkije heeft tot nu toe 26.000 vluchtelingen tegengehouden die de grenzen illegaal wilden oversteken.”

Vluchtelingendeal

De Bulgaarse premier liet ook weten dat de vluchtelingendeal van de Europese Unie met Turkije heel belangrijk is. “Diplomaten moeten nu met een oplossing komen, want de deal zorgde ervoor dat de vluchtelingenstroom naar Europa flink was verminderd.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 28, 2016
Loading posts...