<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2018

Bulgarije vraagt opvallend lovend Turkije om meer handel: ‘Bedankt, bedankt en nogmaals bedankt’

De Bulgaarse vicepresident Iliana Yotova kon zaterdag Turkije niet genoeg bedanken voor wat het allemaal doet voor de mensheid en veiligheid van Europa.

Haar eerste dankbetuiging was voor de restauratie van meerdere orthodoxe kerken in en door Turkije. Zij kwam met een delegatie aan in de Turkse grensstad voor de opening van twee Bulgaarse kerken. “Onze dank gaat naar Turkije voor deze samenwerking.”

“Ook hebben we de IJzeren kerk in Istanbul in opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gerestaureerd voor het algemeen welzijn van de mensheid (godsdienstvrijheid)”, reageerde de gouverneur van Edirne Günay Özdemir. (LEES meer + FOTO’S)

Vluchtelingen

De Bulgaarse vicepresident was Turkije ook enorm dankbaar voor de opvang van meer dan 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen.

“Ons land heeft met mensensmokkel te maken. Bulgarije en Turkije doen er alles aan om dat te voorkomen. De veiligheid van Europa start dankzij beide landen in deze regio. Ik dank Turkije vanwege het feit dat de vluchtelingentaferelen zoals in Hongarije en Macedonië hier niet hebben plaatsgevonden”, sprak ze.

Yotova: “We weten dat jullie meer dan 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen opvangen. We steunen als EU-land de toekomstige financiële steun aan Turkije. Jullie dragen alle lasten. We bedanken jullie nogmaals hiervoor.”

Handel

Ook liet Yotova namens haar land weten dat “Bulgarije met Turkije kan spreken voor meer handel op de Zwarte Zee”. “Het is mogelijk dat we dat aan bod kunnen brengen. Dat kan met name gaan over aardgas”, aldus de Bulgaarse.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – EDIRNE | Gepubliceerd: 15-09-2018

Sep 15, 2018
Loading posts...