<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 20, 2019

Christenen en joden bidden voor succes Turkije in Syrië

In Turkije bidden naast een groot aantal moslims ook religieuze minderheden mee met het land voor een succesvol verloop van de Turkse vredemissie in Noordoost-Syrië genaamd Vredesbron.

In het historische Deyrülzaferan-klooster in de centrale wijk Aruklu in Mardin werd zondag in leiding van kerkvader van de Katholieke Kerk van de regio Saliba Özmen en aartsbisschop van de Kirklarkerk Gabriyel Akyüz Turkse, Arabische, Hebreeuwse en Syrische hymnes gezongen.

Aan de steunbetuiging deden ook mee Assyrische katholieke, Chaldeeuwse, Griekse, Armeense en Joodse spirituele leiders waarin is gebeden voor Turkse militairen in hun strijd tegen terrorisme in Noordoost-Syrië. De leiders baden ook voor vredeshandhaving in het land, vluchtelingen en slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië.

Aan het einde van de ceremonie verklaarde metropoliet Saliba Özmen dat ze “samenkwamen om sociale vrede, stabiliteit en vrede te bevorderen onder invloed van een universeel principe en menselijk licht”.

Özmen zei dat vrede van vitaal belang is voor de toekomst van alle volkeren, overtuigingen en culturen. “Ik wens de genade van God aan de soldaten van het vaderland die ter wille van hun vaderland als martelaar zijn gestorven tijdens missie Vredesbron. Ik wens ook een dringende genezing voor de gewonde soldaten. Laten we onze bijdragen en gebeden voor wereldwijde vrede en regionale stabiliteit niet sparen om het geluk te bereiken dat beloofd is aan hen die vrede zoeken en aan hen die vrede bieden.”

De ceremonie is ook bijgewoond door vele geestelijke leiders van Griekse, Joodse en Chaldeeën uit andere omringende Turkse gebieden.

Vredesbron

Turkije verdrijft terroristen van YPG, de Syrische PKK, uit het noordoosten van Syrië zodat zo’n twee miljoen vluchtelingen weer terug kunnen naar hun land.

Het land kampt met enorme desinformatie over de vredesmissie, maar verklaart koste wat het kost alle terroristen van de kaart te zullen vegen. Het land verklaarde zondag ook op officieel niveau dat vuile spellen, onder andere oprichting van een PKK-staat, van duistere machten in duigen zijn gevallen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MARDIN | Gepubliceerd: 20-10-2019

Oct 20, 2019
Loading posts...