<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 29, 2018

Cohen: Joodse lobby achter vrije val Turkse lira

De Israëlische academicus en analist Edy Cohen beschuldigt de Joodse lobby van het grote waardeverlies van de Turkse lira tegenover de dollar.

Cohen, faculteitslid van de Israëlische Bar-Ilan universiteit en analist bij het Begin-Sadat Centrum voor Strategische Studies, liet dat in een tweet weten met als titel ‘steun de Turkse lira’.

“De Turkse lira is tot het laagste niveau in de Turkse geschiedenis gedaald,” schreef Cohen en stelde dat de plotselinge neergang plaatsvond kort nadat de Israëlische ambassadeur is ‘beledigd’ op een luchthaven van Istanbul toen hij zich voorbereidde het land te verlaten omdat Turkije daarom vroeg.

Cohen richtte zich tot de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan: “Wist u niet dat de helft van de rijkdom van de wereld slechts toebehoort aan één Joodse familie, die de belangrijkste supporter van Israël is?”

Cohen waarschuwde dat de Turkse economie verdere verliezen zou ervaren als gevolg van manipulaties van de lobby.

Turkije

De Turkse regering vindt de acute koerswijzigingen ook niet economisch normaal en noemt het een buitenlands complot om de naderende verkiezingen te beïnvloeden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JERUZALEM | Gepubliceerd: 29-05-2018

May 29, 2018
Loading posts...