<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2017

Colombianen wensen Turkije meer rijkdom: Turken belangrijk voor mensheid

De Colombianen in Briceño-Oregon, het gebied waar het vredesproces met FARC in Colombia voor het eerst wordt uitgevoerd, zijn erg blij met hun school die door Turkije is gebouwd.

De Colombiaanse leider en eerste leraar van de bevolking van Oregon, Bernardo Jesus Pelaes Correa, laat weten dat de in opdracht van de Turkse president Erdoğan gebouwde school als symbool staat voor ontwikkeling die ze in de hele regio willen zien.

“Ik weet dat Turkije het niet zo makkelijk heeft gehad [met de bouw wegens oude landmijnen]”, reageert Correa. “De Turken hebben een cultuur die belangrijk is voor de mensheid. Mijn boodschap aan Turkije, dat grote waarden voor de wereld heeft, is onze dankbaarheid. Turkije heeft ons met deze school een nieuwe visie gegeven.”

Colombianen wensen Turkije meer rijkdom Turken belangrijk voor mensheid2

De Colombiaanse leider heeft ook wensen voor Turkije: “Moge dit vrijgevige volk, dat ons zo’n kans heeft gegeven, elke dag in vrede en in meer rijkdom leven. Moge zij in hun economische, sociale, culturele en educatieve zaken succesvol zijn.”

Colombianen wensen Turkije meer rijkdom Turken belangrijk voor mensheid1

Volk

Het volk van Oregon nodigt Turken uit om langs te komen en is erg blij met hun school. “Dit is een grote omslag voor onze kinderen. Wij zijn Turkije zeer dankbaar.”

Colombianen wensen Turkije meer rijkdom Turken belangrijk voor mensheid3

President

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, heeft de door Turkije gebouwde school persoonlijk geopend op 17 mei. “Ik bedank mijn vriend Erdoğan die ons heeft gesteund met een school.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRICEÑO | Gepubliceerd: 01-06-2017

Jun 01, 2017
Loading posts...