<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 23, 2018

Defensie Turkije barst los: boodschap aan de wereld

Turkije beschouwt elke (militair van een) bondgenoot en groepering die steun verleent aan terreurgroepen ook als terrorist en doelwit.

Dat verklaarde de Turkse minister van Defensie donderdag in Kayseri.

“Dit is niet alleen een oproep aan bondgenoten, maar aan de hele wereld. Wie op welke wijze dan ook terrorisme steunt, is ook een terrorist”, sprak minister Nurettin Canikli.

“Bondgenoten (VS) kunnen en mogen niet samenwerken met terreurgroepen (PYD/YPG) die het op de eenheid en territoriale integriteit van Turkije hebben gemunt. Dat kan je niet doen als voorstander van mensenrechten en internationale waarden en rechten. Die (terreur)samenwerking is tegen basisprincipes van de rechten van de mens”, voegde de Turkse minister daaraan toe.

Turkije verwacht van (terreursteunende) landen en met name van bondgenoten “te stoppen met de steun die wordt verleend aan terroristische organisaties”. “Breek de relatie met terreurbewegingen en neem alle uitgedeelde wapens en munitie weer in”, zei Canikli. “Turkije zal koste wat het kost alles doen om zich te verdedigen. Turkije heeft de kracht om de terreur in de regio van de kaart te vegen.”

Canikli gaf ook aan dat Turkije steuners van terrorisme als doelwit ziet. “Wie terreurgroepen steunt, is doelwit van Turkije”, sprak de Turkse minister over de geruchten dat Assad gewapende groeperingen zou sturen naar Afrin. “Wie terroristen helpt, is ook een terrorist.”

YPG

“Alle PYD/YPG-ers zijn doelwit (in Afrin en Manbij). Daar vallen ook Amerikaanse soldaten met een YPG-uniform onder”, verklaarde Turkije eerder.

Turkije liet al eerder aan de wereld weten dat de VS ruim 5.000 vrachtwagens en 2.000 vrachtvliegtuigen vol wapens heeft uitgedeeld aan terreurgroepen in Syrië. De Turkse president reageerde dat de VS “beter zijn vlaggen in Noord-Syrië zelf kan ophalen, voordat Turkije die aan de Amerikanen zal moeten overhandigen.” (LEES meer)

De Turkse strijdkrachten schakelden vorige week twee Europese YPG-terroristen uit in Afrin. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAYSERI | Gepubliceerd: 23-02-2018

Feb 23, 2018
Loading posts...