<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2018

Erdoğan zeer hard tegen VS: Haal beter je vlaggen daar zelf weg, voordat wij dat doen

De VS kan beter zelf zijn vlaggen komen ophalen uit kantoren van terreurgroepen in Syrië, voordat Turkije die zelf zal moeten overhandigen aan de Amerikanen.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag tijdens een openingsceremonie in Ankara.

Hij benadrukte opnieuw dat de VS in Noord-Syrië een leger van terroristen heeft opgericht. Het terreurleger, dat ruim 4.800 vrachtwagens vol wapens en oorlogstuig heeft ontvangen van de VS, is een groot gevaar voor de nationale veiligheid van Turkije, zei Erdoğan. “De VS bekent daar een terreurleger op te zetten. Wat ons resteert is het vernietigen van dit leger, nog voordat ze kunnen ontstaan.”

“Dacht men dat we zouden wachten totdat (terreurgroepen) PYD, YPG en Daesh (IS) ons zouden aanvallen?”, vertelde Erdoğan die aangaf dat Turkije elk moment een nieuwe militaire operatie kan beginnen om de Noord-Syrische regio Afrin geheel te zuiveren van terroristen. “Deze zogenaamde bondgenoot sticht een terreurleger (van 30.000 terroristen) op, pal naast onze grenzen. Die zal geen ander doelwit dan Turkije hebben”, waarschuwde de Turkse president.

“Aan de ene kant dreigt PYD/YPG en aan de andere kant Daesh. Kom maar op met zijn allen. Turkije bepaalt zelf wat het moet doen. Stuur maar wat je wil naar hun. De VS zal flink voor schut komen te staan”, stelde Erdoğan. “Beter halen alle ‘bondgenoten’ van Turkije zelf hun vlaggen weg bij PYD/YPG-terreurkantoren, voordat wij dat zelf moeten overhandigen aan hen (na schoonvegen). Beter trekken ze zelf hun emblemen uit de uniformen van deze terroristen, voordat we deze mee moeten begraven met deze terroristen.”

De Turkse president zei dat “met de wil van Allah het Turkse leger binnenkort de ‘zaken’ in Afrin en Manbij zal oplossen”. “Dit zal doorgaan tot de laatste terrorist. De Amerikanen hebben geen idee met wat voor terroristen ze te maken hebben. Moge dit duidelijk zijn: dit leger bestaat uit verraderlijke en zeer hypocriete terroristen. De dag zal komen dat de VS spijt zal hebben. Dan zullen deze ’30.000 terroristen’ hun wapens richten op Amerikaanse soldaten. Maar dan is het al te laat. Als Amerika met deze doorgedraaide moordenaars in zee wil gaan, mag het zelf weten. Turkije zal dit niet toestaan”, aldus Erdoğan.

De Turkse president gaf afgelopen week ook aan dat een deel van de wapens die de VS naar terroristen in Syrië heeft gestuurd tegen Turkije is gebruikt. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-01-2018

Jan 15, 2018
Loading posts...