<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2018

Erdoğan dreigt met vernietiging door VS gesteunde PYD/YPG in Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan uitte zaterdag zeer stevige taal in de richting van de VS. Tijdens een partijcongres in Elazığ waarschuwde hij voor de laatste keer de door de VS gesteunde en tot een leger omgetoverde PYD/YPG/PKK-terroristen in de Syrische stad Afrin: “Als ze zich niet overgeven, worden ze allemaal vernietigd”.

“Wie met een slang het bed deelt, ondervindt daarvan de gevolgen. Als Amerika niet wil luisteren en koppig blijft in deze kwestie, dan moeten ze dat zelf weten: met de wil van Allah vernietigen wij binnen een week hun bijeengeraapt zooitje (terreurleger) in Syrië”, zei Erdoğan over de Amerikaanse steun aan de Syrische terreurgroep PYD/YPG. “Net zoals we recent 3.000 IS-terroristen (Daesh) hebben uitgeschakeld in Jarablus (foto’s redding) en Al-Bab (LEES meer). Indien nodig voegen we daar morgen nog eens 3.000 aan toe. Hoe dan ook gaan we deze ‘put van fitna’ (van de VS in Syrië) dichten.”

Met de militaire operatie Eufraat Schild heeft Turkije door middel van een onverwachte inval de terreurcorridor in Noord-Syrië afgesneden, vertelde Erdoğan. “Dankzij de Idlib-operatie zal nu ook de westelijke terreurvleugel instorten.”

De Turkse president is woedend op Amerika: “Weten jullie wat de Amerikaanse steun is aan de terreurgroep in Syrië? Door Amerika werd alleen al in 2017 ruim 4.900 vrachtwagens vol wapens en oorlogstuig afgeleverd aan deze terreurgroep (PYD/YPG). Turkije houdt alles nauwlettend in de gaten. Wat is dit voor een bondgenootschap of strategische samenwerking? Eerst stuur je wapens naar (terreurgroepen) PYD en YPG en daarna beweer je dat we strategische partners zijn. Niemand trapt daar meer in.”

Erdoğan: “We weten heel goed dat er militaire vliegtuigen zijn gebruikt bij de wapenaflevering. Daar zijn snel aangelegde lokale landingsbanen (in Noord-Syrië) voor gebruikt. Deze wapens passen in 2.000 vliegtuigen. Niemand mag meer tegen ons zeggen dat de wapens ‘voor het Amerikaanse leger in Syrië’ zijn. Degene die dat zegt, beweert dat elke Amerikaanse soldaat een volle vrachtwagen wapens voor zichzelf nodig heeft.”

“Laat niemand met ons spotten. Wat tot nu toe tegen ons is gezegd, zijn leugens en is manipulatie. Dit betekent dat we het probleem niet meer samen gaan oplossen. De werkelijke situatie wijzigt zich niet door terroristen een uniform te geven (terrorist blijft terrorist) en hun gebied te voorzien van (Amerikaanse) vlaggen. Een deel van die wapens is al op de zwarte markt beland. Een deel wordt nu tegen ons gebruikt. Dit hebben we ook in Irak meegemaakt”, aldus Erdoğan. (LEES meer)

Afrin

Kort na de toespraak van de Turkse president voerde het Turkse leger hevige artilleriebombardementen uit op terroristische doelen in Afrin. Daarbij is 36 keer geschoten om de veiligheidszone Idlib te zuiveren van terroristen.

Turkije heeft zaterdag ook extra tanks gestuurd naar de Turks-Syrische grens.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ELAZIĞ – HATAY | Gepubliceerd: 13-01-2018

Jan 13, 2018
Loading posts...