<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2017

Trump belt Erdoğan: ‘VS stopt wapenlevering aan terreurgroep YPG’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag gezegd dat VS geen wapens meer zal leveren aan de Syrisch-Koerdische terreurgroep PYD/YPG.

Dat liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu weten. “Trump heeft zeer duidelijk de opdracht gegeven de wapenlevering te stoppen. Hij zei ook dat deze onzin al veel eerder had moeten stoppen.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet donderdag weten dat hij Trump zou spreken over de Amerikaanse wapenlevering aan terreurgroepen. (LEES meer)

Turkije reageert tevreden op het besluit en geeft aan “nu ook daadwerkelijk te willen zien dat de wapenleveringen stoppen”.

Trump

De Amerikaanse president kondigde donderdag zijn telefoongesprek met Erdoğan aan op Twitter: “Ik zal met president Recep Tayyip Erdoğan van Turkije spreken om vrede te brengen in het Midden-Oosten na de puinhoop die ik heb geërfd. Ik zal het helemaal voor elkaar krijgen, maar wat een fout, al die levens en dollars (6 biljoen).”

Turkije

Turkije liet eerder aan de wereld weten dat terreurgroepen flinke wapensteun ontvangen van de Verenigde Staten. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-11-2017

Nov 24, 2017
Loading posts...