<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 29, 2016

Turkije reageert keihard op leugen en schandaal VS

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft donderdag laten weten dat coalitielanden geleid door de Verenigde Staten al geruime tijd geen luchtsteun geven aan Turkije in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS).

“Daarnaast stuurt de VS wapens naar terreurgroepen PYD en YPG”, zei Çavuşoğlu.

De Turkse minister had ook wat te zeggen tegen de Amerikaanse ambassade in Ankara, die ontkende dat er wapens zijn gestuurd naar terreurgroepen. “De VS stuurt geen wapens naar YPG/PYD. Punt”, gaf de ambassade aan waarop Çavuşoğlu donderdag met een antwoord is gekomen: “Alles is duidelijk. We hebben bewijzen. De hele wereld weet dat ze wapens sturen naar PYD/YPG. Wees eerlijk. De VS stuurt wapens naar YPG/PYD. Punt.”

Çavuşoğlu gaf aan dat de VS beter kan zeggen dat ze een fout hebben gemaakt door wapens te sturen naar terreurgroepen in plaats van ontkennen.

Schandaal

De YPG/PYD wil een terreurcorridor in Noord-Syrië, liet de Turkse minister weten die het ook over een schokkende woordenwisseling had: “De VS heeft aangegeven terreurgroep YPG te willen ‘gebruiken’ in Raqqa. De YPG heeft in een reactie aan de VS laten weten dat ze hiervoor eisen dat de Turken moeten falen in al-Bab”, vertelde Çavuşoğlu.

De Turkse minister liet ook weten dat de VS aan Turkije heeft gevraagd geheel niet of langzamer te gaan [zuiveren] naar het Daesh-bolwerk in de Syrische stad al-Bab. Çavuşoğlu gaf via de telefoon aan dat dat niet gaat gebeuren. “Turkije zal door blijven strijden tegen Daesh.” (LEES meer)

Woensdag is bekend geworden dat de VS nog meer wapens heeft gestuurd naar terreurgroepen in Syrië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-12-2016

Dec 29, 2016
Loading posts...