<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 28, 2016

Turkije waarschuwt: VS stuurt nog meer wapens naar Syrische terreurgroep

De Verenigde Staten heeft binnen twee weken drie grote ladingen wapens afgeleverd aan terreurgroep PYD/YPG, de Syrische PKK. De wapenleveringen vinden steeds plaats na ontkennende uitspraken van de Amerikaanse ambassadeur in Ankara John Bass.

Dat meldt persbureau AA op basis van lokale bronnen en ooggetuigen.

Een anonieme ooggetuige die betrokken is bij het transport meldt dat dinsdag tientallen gecamoufleerde vrachtwagens zijn langsgereden door hun dorp. De vrachtwagens komen uit de Iraakse stad Arbil. Lokale bronnen melden dat er ook een Amerikaans vrachtvliegtuig is geland op luchtbasis Rmaylan nabij al-Hasakah. Het gaat om de grootste wapenlevering tot nu toe.

Ambassadeur Bass ontkende vrijdag nog dat de Verenigde Staten wapens stuurde naar de Syrische terreurgroep. “Er is geen sprake van een regelrechte steun aan PYD. Wij sturen geen wapens naar PYD.”

Op dezelfde dag landde er nog Amerikaanse vrachtvliegtuigen op luchtbasis Rmaylan, waarna Amerikaanse helikopters de ladingen hebben meegenomen naar verschillende gebieden.

Hetzelfde gebeurde ook op 7 april: nadat Bass zei geen militaire steun te geven aan de PYD, landde kort daarna Amerikaanse helikopters op dezelfde luchtbasis waar militaire ladingen zijn afgeleverd.

Erdoğan

Dinsdag waarschuwde de Turkse president Erdoğan dat de Verenigde Staten de terreurgroepen Daesh (IS), PYD en YPG steunt. “Turkije heeft daar bewijzen van.” (LEES meer)

Een deel van de Amerikaanse wapens zijn in handen gevallen van Daesh (IS). (KLIK voor video)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-HASAKAH | Gepubliceerd: 28-12-2016

Dec 28, 2016
Loading posts...