<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2016

Turkije ‘verbaasd’: Waarom bombardeert Verenigde Staten Daesh (IS) niet?

Turkije vraagt zich af waarom coalitielanden en met name de Verenigde Staten in het Syrische Daesh-bolwerk Al-Bab niet de nodige steun hebben gegeven tijdens anti-terreuroperaties.

“Het niet geven van de noodzakelijke steun voor tussen Azez-Jarablus, Dabiq en Al-Bab is onacceptabel”, liet de presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin maandag weten. “En dat terwijl ze kritiek op ons [durven te] uiten in onze strijd tegen Daesh.”

Kalin kwam ook met keiharde cijfers: binnen een week zijn honderden Daesh-doelen vernietigd en 226 Daesh-terroristen uitgeschakeld. Daar worden steeds vaker videobeelden van vrijgegeven.

Sinds de start van de Turkse militaire operatie Eufraat Schild zijn in enkele maanden meer dan 2.000 Daesh-terroristen uitgeschakeld. Turkije levert hiermee tussen alle landen de meest succesvolle strijd tegen de terreurgroep en doet dit grotendeels alleen. (LEES meer)

Analyse

Ondertussen zijn de Turken ervan op de hoogte wat er gaande is in de regio (LEES meer) en wat het doel is van het internationale project Daesh (LEES meer). Deskundigen en onderzoeksjournalisten melden op Turkse tv-zenders dat de maskers zijn gevallen. (LEES meer)

Turkije kreeg ook met lastercampagnes te maken. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA bood zijn excuses aan nadat het Turkije beschuldigde van steun aan Daesh. De Amerikaanse ambassadeur in Ankara, John Bass, gaf toe dat ze zijn doorgeschoten. (LEES meer)

De Amerikaanse verontschuldigingen kregen geen aandacht in de westerse media.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-12-2016

Dec 26, 2016
Loading posts...