<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2016

‘Niemand succesvoller dan Turkije in strijd tegen Daesh (IS)’

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft laten weten dat niemand zo succesvol strijdt tegen terreurgroep Daesh (IS) als Turkije.

Inmiddels zijn er bijna duizend IS-terroristen uitgeschakeld in Irak, liet Çavuşoğlu weten. “In Syrië kunnen we spreken over duizenden.”

De Turkse minister benadrukte dat Turkije het meest succesvol is in de strijd tegen de terreurgroep.

Laster

Ondanks zijn succesvolle strijd, heeft Turkije te maken gekregen met flinke zwartmaking dat het Daesh zou ‘steunen’, mede in internationale media. Een van de beschuldigingen, de oliehandel met Daesh, bleek zoals gewoonlijk een leugen te zijn (LEES meer), waar zelfs Duitsland en de Verenigde Staten afkeurend op hebben gereageerd.

De Turkse minister van Justitie, Bekir Bozdağ, reageerde woedend daarop en legde in zijn lesje aan de wereld uit waarom Daesh is gecreëerd door de duistere machten op aarde.

“Het doel van Daesh is om afschuw te creëren tegen de Islam, de Koran, de profeet, zijn soennah en moslims. Daesh is de vijand van de Islam en Turkije. Wie zegt dat Turkije Daesh steunt, is de vijand van Turkije”, gaf Bozdağ aan.

“Als alle duivels bij elkaar komen en samen bedenken hoe men voor haat kan zorgen tegen moslims, kon dat alleen maar met Daesh. Het zijn de vuile en duistere machten op aarde die Daesh als een plaag op de mensheid en moslims hebben geworpen”, aldus Bozdağ. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-12-2016

Dec 05, 2016
Loading posts...