<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 24, 2016

Erdogan: Turkije staat geen nieuw land toe in Noord-Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag laten weten dat Turkije niet zal toestaan dat er een nieuw land wordt gesticht in Noord-Syrië.

Erdoğan vertelt daarmee wat er aan de hand is in Noord-Syrië. “Wat is hun doel? Het stichten van een nieuwe staat in Syrië. Dat gaat niet gebeuren, Turkije zal dat niet toestaan. Moge dat duidelijk zijn”, sprak Erdoğan.

Hij doelt daarmee op de vuile plannen voor in het Midden-Oosten en Syrië, dat te maken heeft met gecreëerde terreurgroepen (LEES meer), die steun en wapens ontvangen van westerse landen. (KLIK voor video)

Turkije is verplicht om zijn grenzen te zuiveren van terroristen, nadat het meerdere keren is bedreigd vanuit deze grenzen en met tientallen raketaanvallen te maken kreeg, melden Turkse politici. Daarbij zijn in totaal 23 mensen om het leven gekomen.

De nieuwe terreurstaat in Noord-Syrië moet een nachtmerrie voor Turkije worden waarmee men doelt om het groeiende en in de regio machtiger wordende land op zijn knieën te krijgen. Zo is ook bekend geworden dat terreuraanslagen in Turkse steden in Irak en Syrië worden gepland, waarbij Syrische terreurgroepen voor de logistiek zorgen (LEES meer). Turkse militairen zijn met een flinke zuiveringsoperatie bezig in de regio waarbij er tot nu toe meer dan 2.000 Daesh- en enkele honderden PYD/YPG-terroristen zijn uitgeschakeld. (KLIK voor video)

Vuile plannen

Midden-Oosten deskundigen en onderzoeksjournalisten melden op Turkse tv-zenders dat de Verenigde Staten als het eerste land in de wereld deze terreurstaat in Noord-Syrië zal erkennen, omdat het al wapens aflevert aan de Syrische terreurgroep PYD, een tak van de PKK. Een deel van de Amerikaanse wapens vallen ‘per ongeluk’ in handen van terreurgroep Daesh (IS). Met de erkenning zal de wapenlevering soepeler verlopen.

Ondertussen houdt de westerse media zijn lezers en kijkers voor de gek en behandelt als schapen door de zuivering van terroristen, onbewust of bewust, als ‘onderdrukking’ of ‘moord op Koerden’ te publiceren, zonder dat lezers onderzoeken wie achter de mediagroepen zitten en eigenaar zijn, klinkt het uit de kant van de Turken. Daar doen sommige politici, onwetend of niet, ook aan mee.

Steun

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş liet donderdag weten dat alle terreurgroepen op de wereld binnen een week kunnen verdwijnen. “Dat zal gebeuren als landen stoppen met het steunen van terreurgroepen.”

Oppositie

De leider van de grootste oppositiepartij van Turkije (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, beoordeelde vrijdag de Turkse militaire missie Eufraat Schild in Syrië. “We willen dat er geen militairen sneuvelen, maar helaas voelen we pijn [martelaren] en moeten hier om mee kunnen gaan voor de veiligheid en toekomst van Turkije”, aldus Kılıçdaroğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 24-12-2016

Dec 24, 2016
 • Ayhan

  Voor degenen onder ons die niet begrijpen dit roept onze President Erdogan
  naar de Amerikanen en de NATO toe
  BASARAMAYACAKSINIZ ITLER

 • Deli Balta

  En ik zeg: “basaramayacaksınız domuzlar”. 😉

 • henk

  Diezelfde NAVO waar Turkije lid van is, of een alternatieve NAVO waar Turkije niet bij hoort?

 • Ayhan

  ze zijn als de dood dat Turkije eruit stapt Henk
  dat is de reden waarom zulke aanslagen gebeuren met boodschap we pikken het niet
  jullie kunnen er niet uit
  kijk nu de vliegtuig crash van de russen ze zijn zowel met Turkije als met Rusland bezig vorige week nog hebben ze een diplomaat in Rusland vermoord

 • Henk

  Dus omdat “ze” bang zijn dat Turkije uit de NAVO stapt mag er geen nieuw land in Syrië ontstaan?

  En denk je dat Turkije afgelopen zomer een Russisch vliegtuig neergeschoten had als het niet bij de NAVO was geweest?

  Maar goed, damenzweringen gedijen goed in Turkije, maar Russische vliegtuigen worden lang gebruikt en slecht onderhouden. Russische vliegtuigen vallen gewoon uit de lucht, ondanks dat de relatie tussen “hun” en Rusland niet fantastisch is betekend niet dat “ze” erachter zitten. Aan de andere kant, als Turkije de soevereiniteit van Syrië minder belangrijk vind dan hun “plicht” om op te treden, dan is Turkije degeen die een nieuwe dtaat in Noord Syrië creëerd, net zo als Turkije eerder deed op Cypres.

 • Ayhan

  Beste Henk
  volgens mij weet jij totaal niet wat er zich afspeelt in die regio

  Je bent niet goed bij je hoofd man dus jij wilt dat Syrië gesplitst wordt?
  beste man Turkije is absoluut op tegen dat het land verdeeld wordt wat ze ook eerder met voormalig Joegoslavië hebben gedaan

  Wat weet jij nou over Cyprus man daar wonen ook Turken die mensen werden vermoord daar en Turkije heeft ingegrepen ze mogen blij zijn dat ze niet de gehele eiland hebben genomen omdat die Amerikanen gelijk alles uit de kast hebben gehaald met sancties mochten ze niet meer verder gaan

  Weet je wat dat betekent als de NAVO uit elkaar valt ?
  Er speelt enorm veel nu zowel met midden oosten als uiteen vallen van Europa
  jazeker dat er steeds aanslagen gepleegd worden zowel in Turkije als europa en in Rusland en de kaart wordt gelijk opengetrokken van kijk de moslims hebben het gedaan ( die sukkels worden gewoon gebruikt ) daar is de CIA meester in toch ?
  Maar we gaan het zien he tijd zal het leren wie gelijk heeft

  Zoals er nu gaat valt ook de EU uit elkaar

 • Henk

  Gellukig ben jij de expert hier die mij eerst moet uitleggen waar het artikel over gaat, namelijk dat de boodschap niet an sich belangrijk is, maar dat het vooral belangrijk is om er bij te melden dat het tegen de NAVO waar Turkije lid van is, en tegen de VS. Dan ga je vervolgens een Russisch toestel erbij halen wat zonder de “ZOG” gewoon had doorgevlogen, ondanks de belabberde staat van onderhoud.

  Maar u gaat mijn verhaal uit de weg. Wat de reden voor Turkije ook mag zijn geweest in Cyprus, er is gewoon een nieuw land gecreerd, Turkije is het enige land wat Turks Cyprus erkent, dus als er 1 land is wat landen uit elkaar trekt is het wel Turkije. Als Turkije zo begaan is met de situatie in Syrië, dan zouden ze samen met Assad moeten optreden of gewoon een bufferzone moeten creëren waarbij de soevereiniteit van Syrië wordt geschonden. Als Turkije een bufferzone creëert waar Syrië niks te zeggen heeft, dan werk je mee aan de instabiliteit van een land, en dan zie ik een parallel met Cyprus. Als Amerika met sancties gekomen was, was dat dan erg? Turkije heeft niet ingegrepen, maar het eiland opgedeeld.

  En als moslims zich zo makkelijk laten misbruiken, dan zou je toch op een gegeven moment zelfstandig gaan denken. Maar het is makkelijker om een inconsistent verhaal te vertellen waarbij de schuld altijd bij “de Zionisten” ligt. Aan de ene kant vertellen dat Hitle een held is omdat hij de Joden vermoorde rijmt niet met de “leugen van de holocaust” waarop Israel gebouwd is. Als Osama bin Landen een held is omdat hij het eerst tegen de Russen opnam en later tegen de Amerikanen, waarom is 9/11 dan door de CIA opgezet? Moslims vallen elkaar gewoon aan, accepteer dat en begin niet over de Oema, want als ik hier lees hoe Ammon als Egyptenaar wordt weggezet, dan zie ik meer nationalisme dan de Oema ooit kan overstijgen.

 • Ayhan

  Jazeker merk ik dat ik zeer zeker meer over de midden oosten weet dan jij
  met je eerdere reactie over menbic
  Kijk over de Russische vliegtuig dat is neergestort daarover nog even wachten wat de russen gaan zeggen als ze de zwarte doos hebben
  kijk dat er diplomaten vermoord worden de laatste week zegt al genoeg dat er dingen aan de hand zijn de laatste tijd kijk paar dagen geleden ook iemand in belgie alweer vermoord ja vermoord die man was linkshandig en schiet zich zelf in de hoofd met zn rechter arm en al zn dossiers zijn verdwenen

  Wat de reden mag zijn ? dat is lekker ik schreef je beste man die mensen in Cyrus werden “vermoord” is dat niet genoeg (misschien voor jou niet maar voor een normaal mens is dat zeer zeker een gegronde reden)
  Jij vergeet een ding in Cyrus wonen Turkse Cyprioten als Griekse Cyprioten ben je daar mee eens ?
  Dus kom niet aan met je gelul dat daar alleen Grieken daar wonen

  Goed dan gaan we verder als er een groep naar voren komen (die waren opgestookt )
  Kom we gaan de Turkse Cyprioten uitmoorden het zelfde wat ze ook in voormalig Joegoslavië ook hebben gedaan door moslims uitmoorden )

  Turkse staat liet dat niet gebeuren en ging daar heen om zijn volk te beschermen
  ik hoop dat dit genoeg informatie is voor je omrent Cyprus

  Nu komen we bij Syrië weet jij wel waarom de onrust daar is uitgebroken ?
  Juist ja ik dacht het ook niet je leest alleen wat in jou straatje past toch ?
  De onrust daar is uitgebroken omdat Assad die wou daar geen verkiezingen meer maar wou gewoon zo verder
  De bevolking wou hem niet ( net zoals de bevolking in Egypte SISI de dictator niet willen die aan de macht is gekomen door een coup te plegen met hulp van westen en de joden die gelijk maar ook duizenden mensen heeft laten vermoorden)
  Assad heeft er al veel meer boven de 600000 en miljoenen op de vlucht voor hem en zijn beulen
  Goed Assad is sjiiet 10 % van de bevolking van Syrië ook de oorlog daar is niet alleen met Assad daar zitten ook Amerikanen Europa Russen Chinezen Iran Irak natuurlijk nooit vergeten overal in de wereld waar oorlog onrust is zitten ALTIJD Engelsen
  Kan jij mij zeggen wat ze allemaal daar doen ?
  En natuurlijk Turkije die zit daar omdat er steeds met raketten werd bestookt
  De Amerikanen Europeanen Engelsen worden gek omdat ze niet tussen de gesprekken zitten tussen Turken Iran Russen en Syrië
  De Amerikanen steunen YPG/PKK (nog even weer ter info voor jou voor je weer op je achterste poten gaat staan )
  Die vertegenwoordigen NIET de koerden zij vertegenwoordigen de Amerikanen en de Europeanen al 30 jaar wat voor verdriet en ellende ze in Turkije hebben aangericht (maar wees gerust volgend jaar word er gehakt van ze gemaakt de aanhangers van de pedofiel/homo feto hebben hun altijd geholpen zowel met politie inlichtingen als met de militairen nu pas zie je dat ze aan worden gepakt nu die landverraders allemaal binnen zitten )
  Maw beste man in 2017 is het afgelopen met ze
  De Amerikanen helpen die terroristen door ze de laatste moderne wapens aan hun te geven
  Ze willen dat ze daar een staat stichten alleen maar zodat de Amerikanen daar een basis kunnen neer zetten en een corridor maken naar de zee toe zodat de geroofde olie gemakkelijk vervoerd kan worden echt niet dat ze zoveel van die terroristen houden
  tot zover ok ?

  Ik heb nooit beweerd of gezegd dat Hitler een held was laten we dat even voorop zetten
  Die Holocaust is gewoon opgezet om zoveel mogelijk joden naar de gestolen land te laten verhuizen en de aantal van 6 miljoen is gewoon onzin maar goed dat was ons discussie niet
  Osama bin laden is absoluut geen held (waar haal je steeds die onzin allemaal vandaan man ? )
  Die was een marionet van de CIA die zn werk deed voor hun jazeker is die 9/11 opgezet door bepaalde groep Amerikanen een vijand creëren om de wereld aan te vallen ik hoef je natuurlijk niet te vertellen waar ze allemaal binnen vielen ?
  Om alles te roven om zelf beter van te worden

  Nu terug te komen bij je Ammon DE Egyptenaar even voor duidelijkheid hij is van origine christelijke niet gelijk op je achterste poten staan even rustig aan ik zal je vertellen die man is heel slecht behandeld ook zijn familie door Moebarak de rat die de hele land naar de afgrond bracht en miljarden dollars in banken had in het westen
  En nu komt hij hier op de moslims Turken Marokkanen alles wat met de islam te maken heeft daar heeft hij hekel aan (alleen achter zijn pc doet hij dat ) voorheen hadden we nog zulke figuren alleen moet ik je erbij zeggen Ammon is de slechtste niet daar kan je mee discussiëren maar hij zal het nooit toegeven als hij ernaast zit ( dat merk ik ook aan jou ) maar goed daarom zeg ik ook tegen iedereen die op dit forum hun ei kwijt willen
  Eerst over iets gaan praten als je de beide kanten van het verhaal bekijkt

  ik hoop je over alles wat je schreef hier boven antwoord te hebben gegeven

  PS wat ik hier ook veel tegenkom is men begint hun gal te spugen over hoe Turkije en Erdogan zo slecht is en je geeft op alles antwoord en dan reageren ze terug pakken met een pincet een stukje van zn geheel daar is die Ammon ook zo goed in zegt doodleuk er is in Turkije helemaal geen kritische media en ik geef hem een hele waslijst ervan doodleuk niet meer reageren erop he

 • Hakan Orbay

  Henk vliegtuigen verdwijnen toch ook zomaar. 9/11 is werk van vs zelf.

Loading posts...