<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2016

Waarom is Al-Bab zo belangrijk voor Turkije?

De Turkse zuiveringsoperatie van Al-Bab is van levensbelang voor Turkije. Het land is genoodzaakt om de Syrische stad van terroristen te elimineren. Dat voor eigen veiligheid en toekomst, maar ook voor die van Syrische vluchtelingen.

Turkse militairen voeren samen met het Vrije Syrische Leger (FSA) anti-terreuroperaties uit in Al-Bab waarbij Daesh-terroristen succesvol en in grote aantallen worden uitgeschakeld. Zo kan Daesh vanuit die regio geen bedreiging meer vormen voor Turkije. De terreurgroep heeft vanuit die regio meerdere raketten afgeschoten op Turkije.

Turkije heeft het zoals gewoonlijk niet makkelijk, het land staat er alleen voor en moet naast de Daesh-zuivering ook ervoor zorgen dat de Syrische PKK, de PYD, gesteund door de Verenigde Staten, wordt vernietigd in de regio. Als dat mislukt, zal de Syrische stad door PKK/PYD worden ingenomen. De terreurstaat zal dan een bedreiging vormen voor Turkije.

waarom-is-al-bab-zo-belangrijk-voor-turkije-2

Er staat ook nog een derde ramp te wachten op de Syrische stad als Turkije niet ingrijpt: als Al-Bab door het Assad-regime wordt ingenomen, zal het plan voor de nodige veiligheidszone voor Syrische vluchtelingen niet meer kunnen doorgaan.

Turkije is van plan om de schoonmaak niet hierbij te laten. Na Al-Bab zijn de door terroristen ingenomen Syrische steden Manbij en Raqqa aan de beurt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA  | Gepubliceerd: 25-12-2016

Dec 25, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...