<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 27, 2016

Turkije klaar ermee: Coalitie VS liegt en steunt Daesh (IS)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag laten weten dat door de Verenigde Staten geleide coalitie zich niet aan de afspraken houdt in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS).

“De beloftes waren anders dan de huidige positie die ze nu aanhouden”, liet Erdoğan weten. “Ze zijn allemaal opeens verdwenen. Maar wij zullen doorgaan. Er is geen weg terug.”

De Turkse president is klaar met de valse beloftes en loze woorden van landen die zich ‘maximaal zouden inzetten in de strijd tegen Daesh’. “Bovendien beschuldigden ze ons van steun aan Daesh. Het tegendeel is waar: juist zij steunen terreurgroepen”, waarschuwde Erdoğan.

Turkije heeft bewijzen dat terreurgroepen Daesh, PYD en YPG actief worden gesteund door de coalitie, zei Erdoğan. “We hebben alles: documenten, foto’s en videobewijs. Ondank dat zal de veiligheidszone, gezuiverd van terreur, er toch komen.”

Onacceptabel

Maandag werd bekend dat er geen luchtoperaties zijn uitgevoerd op Daesh-terroristen door de Verenigde Staten geleide coalitietroepen. De Turkse presidentiele woordvoerder liet weten dat deze houding onacceptabel is. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-12-2016

Dec 27, 2016
Loading posts...